Meillä ei ole vastuuvapautta olla tekemättä omaa osuuttamme

Meillä ei ole vastuuvapautta olla tekemättä omaa osuuttamme

Istuin taas yhtenä kesäisenä iltana kahvia hörppien Itä-Helsingissä sijaitsevan asuntoni takapihalla. Ilta-aurinko oli vielä korkealla. En pienen metsikön takaa nähnyt, mutta tunnistin ylärinteen Mellunmäkeläisen kerrostalon ikkunasta kantautuvan äänen, jonka olin kuullut monta kertaa aikaisemminkin. Suomalainen herrasmies paasasi ikkunastaan omaa maahanmuuttovastaista agendaansa. Maahanmuuttajat vievät kuulemma meidän Kelan rahat. Vaimoni totesi, että jaahas tänään onkin taas torstai. Tuo hullu aktivoituu aina joka torstai. En ollut itse kiinnittänyt aiemmin siihen huomiota, mutta kun mietin, niin hän totta vie alkaa paasauksensa monesti juuri torstaisin. Ihmettelin ääneen, että mistäköhän se johtuu. Vaimoni totesi tähän lakonisesti: torstai-iltapäivisin tulee tv:stä eduskunnan kyselytunti.

Mies oli huutanut ikkunastaan jo hyvän tovin mutta aiheenaan hänellä ei ollutkaan tällä kertaa ”suomalaiset ensin”, islam eikä edes maahanmuutto, vaan tänään hänen illan paatoksensa koski bensan hintaa. Jotenkin koin asian vaivaannuttavana. Ehkä siksi, että mielestäni minun ei pitäisi nauraa ihmiselle, jolla selvästikään ei ole kaikki kupit ylähyllyllä ja hänellä menee huonosti. Tällä kertaa en mahtanut itselleni mitään, vaan kun kuulin saman talon viereisestä ikkunasta supi suomen kielellä huudon: ”ole jo hiljaa! Ei sul ees oo autoo!”, nauroin ääneen.

Sosiaalisessa mediassa törmää lähes päivittäin juttuihin, joita nämä niin sanotut isänmaalliset ja maahanmuuttokriittiset jaksavat levittää jatkuvasti. En tiedä elävätkö he jossain umpiossa, mutta yksikään oikaisu ei tunnu koskaan menevän heille jakeluun. Ei mene kaikille minunkaan blogiani seuraaville, mutta olenpahan taas ainakin tehnyt oman osuuteni ja edes yrittänyt.

Ensiksikään turvapaikanhakijat eivät saa Suomen Kelasta enemmän, vaan tosiasiassa vähemmän kuin muut. Tämä johtuu siitä, että turvapaikkaa hakeville ei myönnetä toimeentulotukea ollenkaan, vaan he saavat ainoastaan vastaanottorahaa. Se on määrältään pienempi kuin toimeentulotuen perusosa ja eikä siitä päätetä Kelassa vaan se säädetään kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annetussa laissa.

Toiseksi. Jos turvapaikanhakija saa Suomesta turvapaikan, hän on kyllä oikeutettu suomalaiseen yhteiskuntaan mukaan lukien sen tarjoamiin tukijärjestelmiin, mutta silloinkin häntä koskevat Kelassa ihan täsmälleen samat säännöt kuin kaikkia muitakin kansalaisuudesta, uskonnosta tai ihonväristä riippumatta. Toisin sanoen ja rautalangasta väännettynä maahanmuuttajat eivät saa Suomen Kelasta yhtään enempää taikka vähempää kuin kukaan muukaan.

Ulkomaalaistaustaiset eivät saa Kelasta jokaiselle lapselleen uusia lastenvaunuja. Tämä on yksi niin monista sosiaalisessa mediassa elävistä myyteistä, joka lähti aikanaan liikkeelle Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjasta, minne hän kirjoitti sen jo aikaa ennen surullisen kuuluisaa scripta-blogiaan. Se on sittemmin levinnyt alan piireissä. Minulle selvisi vastikään, että vaikka juttu leviskin parhaiten Jussi Halla-ahon avittamana, ei hänkään tätä juttua alkujaan ollut itse keksinyt, vaan jutun taustat löytyvät vielä kauempaa. Vaikka asia on vanha ja ihan sitä silkkaa itseään, jutut elävät yhä niiden ihmisten puheissa, jotka niihin haluavat uskoa.

Maahanmuuttokriittisille sanon, että saatat hyvinkin olla oikeassa siinä, että sinua kusetetaan, mutta kusettajat saattavatkin löytyä paljon lähempää kuin uskotkaan. Paljon lähempää kun EU-eliitistä. Sillä saattaa olla niin, että sinua kusetetaan ihan siitä sinua kaikkein lähimpänä olevasta puolueesta. Sulje silmäsi ihan pieneksi hetkeksi. Mieti, jos saisit nyt valita, mikä olisi se maa, jossa haluaisit syntyä? Minulle se maa on Suomi ja se maa ei ole menossa mihinkään kohti tuhoaan. Suomi on paras maa elää ja asua. Suomessa on yksi maailman parhaista terveydenhoitojärjestelmistä, varhaiskasvatuksesta ja koulujärjestelmistä. Kuka tahansa voi lukea niin halutessaan, vaikka tohtoriksi saakka käytännössä täysin ilmaiseksi, mikäli vain päätä ja perslihaksia riittää kuluttamaan koulunpenkkiä.

Semmoinen juju Suomessa kyllä on, että lukea pitää itse ja töitä pitää hakea itse. Sitä meidän puolestamme sodissa taistelleet isovanhempamme eivät puolestamme tee. Koska me itse emme ole hiihtäneet talvi- emmekä jatkosodassa metriäkään, meidän ei kuulukaan olla sentään ihan niin etuoikeutettuja, etteikö meidän tarvitsisi tehdä oman elämämme eteen omaa osuuttamme. Oma osuus ei hoidu ainakaan sillä, että syytämme mahdollisista vaikeuksistamme maahanmuuttajia.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kalle Mikkolainen

Missä olit, kun Suomesta tuli sinimusta?

Tämän selkeämpi vaaliasetelma ei ole minun elinaikanani ollut. Mikäli haluat leikkauksia ja nöyrtyä laskunmaksajan paikalle, äänestä kokoomusta ja/tai perussuomalaisia. Mikäli haluat estää sinimustan Suomen, äänestä mitä tahansa muuta, mutta älä jätä äänestämättä. Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tästä tule.

LUE LISÄÄ »
Boomer
Kalle Mikkolainen

Ei oo helppoo olla setämies

Konservatiivi setämiehet (ja tädit). Tervetuloa 2020 luvulle. Maatamme johtaa tällä hetkellä edustava naispääministeri, joka ei tule jatkossakaan kysymään teiltä lupaa yhtään mihinkään. Setämies voi hyväksyä tämän tai olla hyväksymättä. Jälkimmäisessä tapauksessa saattaa käydä vain niin, että pahastuittepa tai ette, uusi naissukupolvi ei jatkossakaan kysele teiltä mitään. He kävelevät änkyrä setämiehistä yli ja pyyhkivät jalkansa mennessään. Ja se on ihan oikein. Aika on armoton. Erityisen armoton se on heille, jotka eivät pysy sen menossa mukana.

LUE LISÄÄ »
Kalle Mikkolainen

I <3 YLE

Varsinkin, kun ajattelen vaihtoehtoa, että Yleä ei olisi, se ei kuulostaisi minusta lainkaan hyvältä idealta. Uutissisällöstä vastaisi nimittäin sen jälkeen täysin kaupallinen media, joka elää ja hengittää klikkiotsikoilla.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi