Tyhmänylpeys ei käy maksuvälineenä kaupassa

Tyhmänylpeys ei käy maksuvälineenä kaupassa

Olen kiertänyt viikonlopun vaalityössä Itä-Helsingissä. Lauantaiaamu alkoi maailman pohjoisimmalta metroasemalta Mellunmäestä. Ensimmäisenä läheiselle kiviportaalle istumaan hoippui paikallinen osaton. Hän taisi tulla ”yövuorosta”, joka oli ollut pitkä. Ehkäpä kevään mittainen. Ex päämisterimme Antti Rinne nappasi soppatykistä kipollisen hernekeittoa ja vei tälle ihmiselle. Taisi olla hänen ensimmäinen lämmin ateriansa pitkään aikaan.

Kontulassa minulle tultiin sanomaan, että sinulla on hyvä kynä. Kirjoita siitä, että kaikkien työttömien ja vähäosaisten tulisi äänestää demareita tai vasemmistopuolueita. Ihmiset luulevat, että kokoomus tai perussuomalaiset pitävät heidän puoltansa, mutta se ei pidä paikkaansa. Mietin hiljaa mielessäni, että tämä oli tietysti hyvin rohkaisevaa, mutta enhän minä paljon mistään muusta ole tässä kirjoittanutkaan. Tässä kuitenkin tulee. Yleisön pyynnöstä. Vielä kerran.

Perussuomalaiset ovat esittäneet, että Suomi ja suomalaiset tulisi laittaa etusijalle. Perussuomalaisten kannatus on noin 20 prosenttia, joten minunkin on myönnettävä, että he myyvät hyvin. He myyvät monille sitä mitä heillä ei ennestään ole. He myyvät ylpeyttä. Ilmeisesti joku edelleen kuvittelee, että kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan rakennettu oikeistohallitus olisi onnenpotku vähäosaiselle suomalaiselle. Potku se varmastikin tulisi olemaan, siihen onneen en itse oikein usko. Uskokoon, ken tahtoo.

Jos perussuomalaiset pääsivät valtaan, he omien sanojensa mukaan lopettaisivat maahanmuuton tykkänään. Ilmeisesi jo täällä olevat maahanmuuttajatkin katoaisivat sillä siunaaman hetkellä jonnekin Star Trekin teleporttiin. Sitten rahaa kuulemma riittäisi meille suomalaiselle työttömälle ja pienituloiselle eläkeläiselle. Sitten olisi rahaa millä mällätä.

Myös kokoomus on kosinut äänestäjiään ajatuksella, että maahanmuuttajien tulisi saada kantasuomalaisia pienempiä tukia Kelalta. Vasta reilu vuosi sitten Kokoomus teki avauksen vaatimalla maahanmuuttajien sosiaaliturvan heikentämistä. Kokoomus ja perussuomalaiset ovat viime aikoina lähestyneet toisiaan, ja yhteisen linjan löytyminen maahanmuuttajien tukien leikkaamisessa on vain yksi askel lisää siihen suuntaan.

Jonnet eivät ehkä muista, mutta Juha Sipilän hallitus koitti leikata vain maahanmuuttajien tukia jo vuonna 2016, mutta esitys törmäsi jo alkuunsa perustuslakiin. Muistin virkistykseksi voit lukea asiaa tästä.

Eivät ihmiset tätä muista, mutta kerrataan kuitenkin. Perustuslain 6 §:n mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, eikä ketään saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Ulkomaalaisuus tai ihonväri ei ole hyväksyttävä syy tai peruste asettaa työtöntä työnhakijaa eri asemaan. Näin totesi perustuslakivaliokunta silloin ja näin se tulisi toteamaan jatkossakin. Kyllä kokoomus ja perussuomalaiset tämän tietävät, mutta osattomille, onnettomille ja asioita ymmärtämättömille tätä on helppo myydä. Myydä ylpeyttä.

Joku tulee sanomaan, että kyllä poliitikot voivat myös muuttaa perustuslakia. Toki voivat. Tällainen muutos vaatisi kuitenkin sen, että Suomi irtautuisi ensin YK:n ja EU:n kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että Suomi irtautuisi YK:sta ja EU:sta. Ehkä perussuomalaisille tämä ei olisikaan mikään ylitsepääsemätön ongelma, mutta enpä usko, että kokoomuksen takana oleva liike-elämä tätä sallisi. Ihme, että ne sallivat edes tällaisia puheita.

Jos haluat tietää, ketä puolueen ajama politiikka oikeasti hyödyttää, kannattaa tarkastella sen talous- ja veropolitiikkaa. Viime kädessä se määrittää, kuka saa ja keneltä otetaan. Perussuomalaisten talouspolitiikka on monille hämärän peitossa. Mediassa ei ole muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta perattu perusteellisesti puolueen talouslinjoja. Jopa ennen vaaleja sen sisällöllinen analyysi jää pääosin pinnalliseksi. Riikka Purra pääsee vaaliväittelyissä ja haastatteluissa helpolla.
Perussuomalaisten talousohjelmien ohjelma sisältää mielikuvia ”yltiöpäisestä ilmastopolitiikasta”, ”massamaahanmuutosta” ja ”EU-sosialismista”. Työttömälle tai pienituloiselle eläkeläiselle se ei sisällä mitään, olipa hän ihonväriltään minkä värinen tai olipa hänellä Suomen passi tai ei.

Olen aivan varma, että mikäli kokoomus ja perussuomalaiset pääsevät hallitusvastuuseen, he kyllä pitäisivät sanansa siinä, että maahanmuuttajien tukia tultaisiin kyllä leikkaamaan ja Isosti tultaisiinkin. Koska niitä kuitenkaan ei voitaisi leikata vain maahanmuuttajilta, kompromissikin heillä on jo valmiina. Niitä tullaan leikkaamaan kaikilta.

Jos minä jotain politiikasta olen oppinut, niin etuisuuksista voidaan kyllä leikata. Sitä, mikä kerran on leikattu ei juuri koskaan saada ainakaan täysimääräisenä takaisin. Ei ylpeydessä mitään vikaa sinänsä ole, jos siihen on perusteita. Sen sijaan tyhmänylpeydessä on. Sillä ei voi lähikaupasta ostaa mitään.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Hyvinvointivaltio
Kalle Mikkolainen

Paskat talkoot

Tiedättehän ne talkoot, joita joskus taloyhtiössä järjestetään hoitokustannusten säästämiseksi. Usein niissä käy niin, että kaikkein kovaäänisimmin talkoita vaatineet eivät itse ehdikään paikalle kuin aivan lopuksi syömään makkaran ja juomaan kaljan.

LUE LISÄÄ »
Maahanmuutto
Kalle Mikkolainen

Tätäkö yritykset haluavat?

Suomi pyrkii tällä hetkellä näyttämään kaikille osaaville työperäisille maahanmuuttajille keskisormea ja onnistuu hallitusneuvotteluista kantautuneiden tietojen perusteella työssään varsin erinomaisesti. Valitettavasti entisten sivistysporvaripuolueiden kokoomuksen ja RKP:n tuella.

LUE LISÄÄ »
Pride
Kalle Mikkolainen

Kyllä kokoomus niin mielensä pahoitti

Kukaan ei ole kieltämässä tai estämässä kokoomusta puolueena tai sen yksittäisiä jäseniä osallistumasta Pride-kulkueeseen vaikka kokoomuksen ilmapallo kädessään niin halutessaan. Helsinki Pride -tapahtuma ainoastaan ilmoitti, että se ei hyväksy kokoomusta viralliseksi yhteistyökumppanikseen.

LUE LISÄÄ »
Ulosotto
Kalle Mikkolainen

Ulosotto

Velkaongelmaisten ympärille on syntynyt kaikessa hiljaisuudessa ihan kokonainen itseään ruokkiva bisnes, joka kasvattaa paitsi omaa tilipussiaan, se kasvattaa ihmisten velkaongelmia.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi