Turvallinen Helsinki

Keppihevosen valinta

Turvallinen Helsinki

HS uutisoi eilen nuorisorikollisuudesta Helsingissä. Noin sadan nuoren joukko on aiheuttanut häiriötä ja väkivaltaisia rikoksia Helsingin keskustassa. Uutisointia on sittemmin korjailtu eri medioissa useaan otteeseen. Liikkeellä ei ole ollut yhtä 100-150 nuoren joukkoa tai ryhmää, vaan useita eri nuorisoporukoita, joissa on mukana paitsi kantasuomalaisia, myös paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria. Erilaisia tapauksia on ollut useita ja Ikävimpänä niistä varmasti Vallilassa tapahtunut kuolemaan johtanut puukotus.

Emme ole millään Ruotsin tiellä

Me olemme Suomen tiellä. Helsinki on yleisesti ottaen varsin turvallinen ja rauhallinen kaupunki. Asun itse Itä-Helsingissä, joka on tilastojen valossa kaikkein ylivoimaisesti maahanmuuttajavoittoisin alue Suomessa. Tällä ei tarvitse pimeällä varoa kadulla kulkiessaan. Täällä eivät autot pala, eikä täällä ole alueita jonne poliisikaan ei uskaltaisi jalallaan astua. Tosiasiassa sellaisia alueita ei ole olemassa Ruotsissakaan, vaikka Ruotsissa alueellinen jengirikollisuus onkin paikoin moninkertaisesti pahempi ongelma, mitä Suomessa tänään. Tarinat Ruotsin alueista, jonne poliisi ei uskaltaisi mennä, ovat tarinoita. Kyllä Ruotsin poliisi uskaltaa, sillä poliisit ovat aika rohkeita ja samoin he ovat myös Ruotsin poliisin kohdalla. Paljon puhuttua ”väestönvaihtoa” taikka ”invaasiotakaan” ei ole Itä-Helsingissä taikka muuallakaan Suomessa näkynyt. Joka aamu olen kyllä katsonut ikkunasta. Lupaan kertoa heti, jos tilanne muuttuu.

Se, että asiat asetetaan niiden oikeisiin mittasuhteisiinsa ei suinkaan tarkoita sitä, että ongelmia jotenkin hyssyteltäisiin, vähäteltäisiin tai laitettaisiin piiloon maton alle. Ihan jokainen väkivaltatapaus on liikaa. Ja kyllä, ihan jokainen tapaus on oma yksittäistapauksensa. Miksi? Niin se oikeusvaltio toimii. Jokainen rikoksentekijä vastaa lain edessä yksilönä vain ja ainoastaan itse tekemästään rikoksestaan, ei kenenkään muun. Maahanmuuttaja ei ole tässä poikkeus. Hän on vastuussa itse tekemästään rikoksestaan, siinä missä kaikki muutkin, mutta hän ei ole vastuussa yhdenkään toisten maahanmuuttajan tekemistä rikoksista.

Otetaan esimerkki. Vaikka tilastojen mukaan rattijuopumustilastoissamme keski-ikäinen valkoihoinen mies on vuodesta toiseen kirkkaasti yliedustettuna, ei meillä kenellekään ole juolahtanut pieneen mieleenkään ehdottaa asian korjaamiseksi, sitä että kaikilta keski-ikäisiltä valkoihoisilta miehiltä tulisi ottaa ajokortti pois. Helsingissä on tuhansia maahanmuuttajataustaisia nuoria, joilla ei ole mitään tekemistä nyt tehtyjen rikosten kanssa. Kaikista ilmiöstä ja asioista pitää voida puhua ja kirjoittaa, mutta puhujilla pitäisi myös olla vastuu sanomisistaan ja niiden seurauksista.

Missä se kunta viipyy?

Ongelmien kohdatessa vaaditaan usein ihan oikeutetustikin vastuuta ja toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi. Helsingissä poliisin ja jalkautuvan nuorisotyön työntekijät tuntevat todella hyvin tilanteen ja nuoret. Resursseja voisi olla enemmänkin, mutta joka päivä Helsinki tekee todella arvokasta työtä nuorten tukemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi.

Jotenkin minusta tuntuu, saatan olla väärässä, että aina ongelmien kohdatessa vastuuta, poliisia, nuorisotoimea, sosiaalitoimea ja milloin mitäkin ovat aina aivan ensimmäisenä peräänkuuluttamassa juuri nämä samat huutajat, jotka ovat huutamassa julkisen sektorin olevan liian suuri ja siihen panostamisen olevan tunkkaista sosialismia.

Eilen Jussi Halla-aho totesi iltalehdessä, että ongelman juurisyy on se, että maahanmuuttajat eivät integroidu. Ei vaikka mitä yritettäisiin. On kuulemma yritetty. Tätä samaa jatkoi Riikka Purra tämän aamun maikkarin uutisaamussa. Käsittääkseni juuri tämän asian pitäisi olla se Perussuomalaisten ydinjuttu ja erikoisalaa. Nyt he ovat ainoana puolueena siis sitä mieltä, että he ovat käsi päässä ongelman edessä? Kaikki on tehty ja yritetty, mutta mikään ei auta?

Ei hätää, sillä onneksi meillä on muitakin puolueita, jotka näkevät vielä paljonkin mahdollisuuksia asioiden parantamiseksi. Samassa maikkarin uutisaamussa Eveliina Heinäluoma (sd) kertoi, että kaikki ei ole vielä menetetty ja keinoja on. Tällaisia keinoja ovat mm. järkevä asuntopolitiikka, jolla alueiden eriytyminen ja gettoutuminen estetään, varhaiskasvatukseen panostaminen, koulutukseen panostaminen, nuorisotyöhön panostaminen. palveluiden alueellinen säilyttäminen ja kehittäminen, kodin, koulun, nuorisotyön ja muiden yhteisöjen kuten kirkon yhteistyön parantaminen entisestään. Valitettavasti koska nämä ovat todellisia keinoja, eivätkä taikatemppuja, ne monesti vaativat sitä julkista sektoria. Ja kyllä, osin ne vaativat myös niitä kirottuja veroja.

Puheet, että Suomi lopettaisi humanitäärisen maahanmuuton täysin ja täällä jo olevatkin maahanmuuttajat katoisivat jonnekin kuin Star Trekin teleportista, kunhan vain PerusS pääsisi valtaan, on sellaisia puhuvien omien valtapyrkimystensä ajamaa jargonia. Maailma on tänä päivänä globaali. Maahanmuuttopolitiikan on oltava järkevää, mutta Suomi ei voi eristäytyä ja täysin irtaantua maailmasta tai kansainvälisistä sopimuksista ja alkaa elämään omaa elämäänsä kuin jokin suljettu oma yhteisönsä. Globalisaatio on ihan yhtä totta kuin se, että maapallo on pyöreä, eikä se ole menossa pois puhumalla jargonia.

Vinkiksi. Kysykää siellä vaaliteltoilla:

1) miten humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen toteutettaisiin noin käytännössä? Se edellyttäisi ainakin, että Suomi irtautuisi YK:n ja EU:n ihmisoikeus- ja pakolaissopimuksista

2) miten olette ajatelleet sen vaikuttavan Suomen kansainväliseen asemaan ja sitä kautta mahdollisesti Suomen vientiin ja kaikkeen liiketoimintaan?

3) miten jo täällä olevien maahanmuuttajien kanssa toimittaisiin? Minne heidät ajateltiin lähettää ja millä perusteella?

4) kuka heidät ottaisi vastaan tapauksissa, kenen kohdalla lähtömaa ei ota?

5) onko Suomessa syntynyt syntyperäinen suomen kansalainen samassa lähtijöiden joukossa, jos hänen vanhempansa tai ehkä kaikkien isovanhempansa syntymämaa ei ole Suomi?

Share on facebook
Share on twitter

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Leikkaukset
Kalle Mikkolainen

Porvari nukkuu huonosti

Joskus tavattiin sanoa, että porvari nukkuu huonosti. Itse ajattelen valtion velasta aika lailla samoin, kun Sixten Korkman, joka vastikään A-Studiossa sanoi seuraavaa: Olennainen asia on se, että velkaantuneisuus eli velan suhde talouteen asettuu siedettävälle tasolle. Niin kauan nukun hyvin ja toivon, että muutkin nukkuvat hyvin, kun Suomen velan määrä on alempi kuin muissa euromaissa keskimäärin.

LUE LISÄÄ »
kuva passista
Kista Kiuru
Kalle Mikkolainen

Mikä siinä taas kestää?

Kun moitimme poliitikkoja siitä, että he eivät tee välittömästi jotain asioita oman mielemme mukaan, se saattaa joskus johtua siitä, että he harkitsevat asioita monelta kantilta ja onneksi heillä on siihen myös alan asiantuntijoita apuna. Joskus se harkinta on ihan meidän omaksi parhaaksi.

LUE LISÄÄ »
Sosiaaliturva
Kalle Mikkolainen

Vastikkeellista sosiaaliturvaa

Viime päivien keskusteluissa on taas alettu vaatimaan sosiaaliturvan vastikkeellisuutta. Vastikkeellisuuden käsite on vain näissä vaatimuksissa onnistuttu muuttamaan niin, että tukien saamisen tulisi tarkoittaa velvollisuutta tehdä työtä palkatta tukia saadakseen. Sosiaaliturvan vastikkeellisuus ei sitä tarkoita, vaan edelleen se tarkoittaa velvollisuutta olla työmarkkinoiden käytettävissä, hakea työtä, osallistua TE-toimiston määräämiin toimiin ja ottaa vastaan tarjottu työpaikka.

LUE LISÄÄ »
Kokoomusnuoret: Leikkaaminen on hauskaa
kokoomus
Kalle Mikkolainen

Minkä nuorena oppii…

Winston Churchillin väitetään sanoneen ’jos ihminen ei nuorena ole radikaali, hänellä ei ole sydäntä, jos ihminen ei ole vanhana konservatiivi, hänellä ei ole aivoja’.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi