Tervetuloa syvään päähän

Nero koira ja EU:n lippu

Tervetuloa syvään päähän

Vielä viime syksynä perussuomalaisten linja oli se, että vihreä siirtymä, eli pyrkimys pois fossiilisista polttoaineista on tyhmää ja sopiva määrä humanitaarisia maahanmuuttajia Suomeen on nolla. Suurilla kriiseillä on monesti sellainen taipumus, että ne tapaavat yhdistää kansakuntia. Niin on käymässä nytkin. Kävipä varsinaisessa Ukrainan sodassa miten hyvänsä, nyt jo on selvää, että se on yhdistänyt meitä. Vaikka Putin onnistuisi järjettömällä sodallaan tuhoamaan Ukrainan, hän on jo hävinnyt sodan. Venäjän talous tulee tuhoutumaan varmuudella ja hänen valtakautensa tulee päättymään. Kyse ei ole enää siitä, tuleeko se päättymään, vaan milloin se tulee päättymään. Jos Putinin tavoite oli saada länsimaat näyttämään hajanaiselta, asiassa saattaa käydä niin, että seuraavaksi Venäjän rajanaapureista yksi maa liittyy Euroopan unioniin ja kaksi sotilasliitto Natoon.

Yhdistyminen näkyy myös meillä täällä Suomessa. Nyt perussuomalaisten entinen puheenjohtaja on ilmoittanut kannattavansa vihreää siirtymää, eli fossiilisista polttoaineista luopumista ja toivottanut pakolaisia tervetulleiksi Suomeen heidän omalla kielellään. Tämä on hienoa! Jussi Halla-aho joutuu asiaa toki nyt selittämään omille kannattajilleen, mutta uskon, että viisaana miehenä hän siinä kyllä tulee onnistumaan.

Jussi Halla-aho päivitti juuri Facebookiin, että punavihreässä syvässä päädyssä oltaisiin nyt jotenkin närkästyneitä tästä perussuomalaisten suunnanmuutoksesta. Päivityksen voit lukea kokonaisuudessaan halutessasi tästä linkistä.

Kukaan ei ole närkästynyt. Päinvastoin. Syvä pääty, josta Jussi Halla-aho on huolissaan, on tosiasiassa heidän oma syvä päätynsä, jotka eivät nyt ymmärrä, miksi yhtäkkiä pakolaisia pitääkin auttaa. Perussuomalaiset ovat vuosia opettaneet omia kannattajiansa, eli syvää päätyään kuin koirapillillä puhaltaen siihen, että punavihreät ovat tyhmiä, pakolaiset pahoja ja missä EU, siellä ongelma.

Nyt kun Halla-aho pyrkii muuttamaan omaa ja kannattajiensa ajatteluaan, että vihreä siirtymä onkin hyvä asia, pakolaisia pitääkin auttaa ja ei se EU:kaan välttämättä ihan niin suuri ongelma ole, niin vuosien työllä ehdollistettu oma kannattajakunta on ihmeissään. En tiedä, miten poliittisia faneja koulutetaan, mutta koirankouluttamisesta tiedän, että ainakin siinä uuden tempun opettamista huomattavasti hankalampi homma on vanhasta tempusta pois opettaminen.

En myöskään Ihan tarkalleen ottaen tiedä, mikä on se punavihreä syvä pääty, johon Halla-aho yrittää omaa ongelmaansa projisoida, mutta ilmeisesti sillä tarkoitetaan heitä, jotka ovat jo vuosia tehneet vapaaehtoistyötä ja auttaneet pakolaisia riippumatta heidän taustoistaan, uskonnostaan, iästään, sukupuolestaan ja ihonväristään. Nyt kun meillä on lähialueella sota, jota käydään maantieteellisesti suunnilleen yhtä lähellä, mitä Utsjoki sijaitsee Helsingistä, nämä ihmiset, jotka ovat vuosia eri avustusjärjestöissä avustaneet ihmisiä humanitäärisessä työssä, tekevät sitä aivan varmasti yhä edelleen. Heitä tuskin kiinnostaa kovin paljoa se, että nyt myös perussuomalaisten mielestä tämä heidän tekemä avustustyö on ok. Mikäli auttajia ilmaantuu lisää, luulenpa, että he vain toivottavat tervetulleiksi mukaan talkoisiin.

Nyt tietysti Jussi Halla-aho yrittää esittää, että Ukrainan pakolaisissa on kyse naisista ja lapsista, kun taas Lähi-idästä ja Afrikan maista saapuneissa pakolaisissa on kyse nuorista miehistä, jotka luikkivat karkuun, eivätkä jää kotimaahansa puolustamaan omaa maataan kuten ukrainalaiset miehet jäivät.

Tämä on osin totta. Vaikka Jussi Halla-aho tämän hyvin tietää, hän jättää kuitenkin omille kannattajilleen kertomatta sen, että esimerkiksi Irakissa, Syyriassa ja Somaliassa ei ole käynnissä perinteistä sotaa, jossa yksi ymmärrettävä vihollinen hyökkää rajojen yli maahan ja jota vastaan toinen ymmärrettävä kansallinen valtio yrittää puolustautua. Siellä on käynnissä sisällissota. Tai oikeammin siellä on käynnissä monta sisällissotaa ja sisäistä etukonfliktia samanaikaisesti. Toinen toistaan uskonnollistaustaisempia ääriliikkeitä pyrkivät valtaan ja yhtäläistä näille liikkeille on ainoastaan se, että ne kaikki ovat ääriliikkeitä, jotka kukin tahollaan pyrkivät valtaan kalifiksi kalifin paikalle. Saavuttaakseen tavoitteensa, nämä ääriliikkeet pyrkivät värväämään omiin joukkoihinsa sotilaiksi nimenomaan nuoria miehiä, mutta osin myös naisia. Tätä värväystä tehdään aseella uhaten ja sillä pieteetillä että, jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan. Ainakin minä itse kysyisin tässä tilanteessa, että mitäköhän maata, ketä vastaan ja mihin joukkoihin minun sitten tulisi palata maatani puolustamaan?

Sakari Timosen blogikirjoituksessa on mukana netistä löydetty kuva, joka loistavasti havainnollistaa, mitä eroa on Ukrainan sodalla ja Lähi-Idän sodilla ja konflikteilla. Somalian puolelta ja Afrikan sarvesta näitä sekopäisiä äärijärjestöjä löytyy ainakin toinen mokoma lisää, josta voit halutessasi lukea tässä linkissä. Kyse on suuresta määrästä eri äärijärjestöjä, valtioita ja valtiontapaisia ryhmittymiä, joista itse pirukaan ei ota selvää kuka minäkin päivänä on ketä vuoroin uhkaamassa ja tukemassa.

Oikeasti tilanne on se, että nuorille miehelle jää näissä oloissa vaihtoehdoksi joko liittyä tällaiseen ääriliikkeeseen tai pyrkiä osana ihmissalakuljettajien bisnestä kumiveneellä pakoon Eurooppaan. Kukaan ei voi antaa mitään takeita sille, ottaako mikään maa sinua vastaan, vai päädytkö ehkä vuosikausiksi välitilaan jollekin Välimeren saaren pakolaisleirille. Näissä kumiveneissä on kuollut vuosien varrella jo tuhansia ihmisiä. Matka kumiveneellä Välimeren yli ihmissalakuljettajien mukana on äärimmäisen vaarallinen. Siinä ihminen menettää varmuudella rahansa, mutta monet menettävät myös henkensä. Ei ole silloin oikein uskottava ajatus se, että ihmiset suurissa määrin pyrkisivät Välimeren yli Eurooppaan uuden iPhonen tähden tai valittamaan suomalaisen vastaanottokeskuksen puurosta.

Jos Halla-aho sen sijaan tarkoittaa punavihreällä syvällä päädyllä meitä kaikkia muita tavallisia ihmisiä, jotka emme ehkä ole olleet syvällä vapaaehtoistyössä, mutta olemme silti aina suhtautuneet jakamattomaan ihmisarvoon vakavasti ja kunnioittavasti, niin huoli pois. Me muutkaan emme tässä maailman tilanteessa ole kovin kiinnostuneita siitä, miten perussuomalaisten pakolaisia vastustavat kannattajat nyt suhtautuvat pakolaisiin, sillä meillä kaikilla on tällä hetkellä suurempia asioita, jotka meitä pohdituttavat.

Sen sijaan Halla-ahon pyrkimyksille kääntää oman kannattajakuntansa ajattelua vihreään siirtymään, pakolaisten auttamiseen ja länsimaisen yhteistyön vahvistamiseen, toivotan tsemppiä, sillä tehtävä ei ole helppo ja meitä kaikkia tarvitaan talkoisiin mukaan.

EDIT: Lisätty kuva ja linkki Sakari Timosen blogiin. 13.3.2022

Share on facebook
Share on twitter

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kuva, jossa pensseli maalaa lautaseinää punaiseksi
Työllisyys
Kalle Mikkolainen

Tekemätöntä työtä

Oletko joskus kuullut väitteen, miten paljon Suomessa on tekemätöntä työtä? Minä olen ja useasti. Väitehän on sinänsä ihan totta. Eihän tekemättömästä työstä koskaan pulaa ole ollutkaan, pulaa on ainoastaan työn maksajista, valitettavan usein myös maksuhalukkuudesta.

LUE LISÄÄ »

Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses

On toki aivan totta, että sunnuntailisille on olemassa uskonnollinen kristilliseen pyhäpäivään pohjautuva tausta, tai ylipäätään sille, miksi vapaapäiväksi ja on vuosien saatossa valikoitunut nimenomaan sunnuntai. On kuitenkin väärä väite, että sunnuntain vapaapäivällä ei enää olisi enää tässä ajassa mitään merkitystä. Suurimmalla osalla meistä sunnuntain vapaapäivän arkeen vaikuttava asia on edelleen olemassa, muuta se on aivan toinen ja paljon maallisempi.

LUE LISÄÄ »
perussuomalaiset
Kalle Mikkolainen

Yksittäistapaus

Ihan jokainen väkivaltatapaus on liikaa. Mutta kyllä, ihan jokainen tapaus on oma yksittäistapauksensa. Miksi? Niin se oikeusvaltio vaan toimii. Jokainen rikoksentekijä vastaa lain edessä yksilönä ja itse vain ja ainoastaan itse tekemästään rikoksestaan, ei kenenkään muun.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi