Suomen maaseutu tarvitsisi puolestapuhujansa

kallemikkolainen.fi

Suomen maaseutu tarvitsisi puolestapuhujansa

Suomen maaseutu ja maatalous tarvitsi oman puolestapuhujansa. Siellä olisi nyt tilaus ja keskustapuolueen mentävä aukko. Onko Timo Soini hereillä ja kenties virittää SMP:n vielä kerran?

Leikki leikkinä. Viimeisimmässä kannatusmittauksessa keskustapuolueen kannatus tippui yhdeksään prosenttiin. Keskustan kannatus oli ollut jo pitkään kymmenessä prosentissa, joten reilun prosentin pudotus tässä vaiheessa oli enää suuri ainoastaan psykologisessa merkityksessä kannatusluvun tipahtaessa historiallisesti yksinumeroiseksi. Sijoitus on tippunut vasemmistoliiton taakse ja vihreätkin hengittävät jo niskaan alle prosentin päässä.

Kuka olisi uskonut vielä vuonna 2015 Sipilän hallituksen aloittaessa, kun keskustan kannatus oli tukevasti yli 25 prosenttia?

Yleisesti tälle kannatuksen laskulle on pyritty hakemaan syytä sieltä, että Keskusta on mennyt mukaan vihervasemmistolaiseen hallitukseen ja sen kannatus olisi siksi romahtanut. Ihan kiva tarina, mutta se vaan ei pidä paikkaansa. Ihmisten muisti on lyhyempi kuin yksi vaalikausi. Tämäkin asia on pidemmän kehityksen tulos. Tällaista väittävät unohtavat ehkä tarkoituksellisesti sen, että Keskustan kannatus romahti jo aiemmin, Sipilän hallituksen aikana. Nykyisen Sanna Marinin hallituksen aikana se ei ole vain enää noussut tai palautunut, vaan sen sijaan tippunut vielä hiukan lisää.
Eikä muuten tällä menolla tule nousemaankaan. Nyt puolue on valinnut strategiakseen olla hallituksen sisäinen oppositio, joka jarruttaa ja äänestää hallituksen omia esityksiä vastaan koko ajan samalla selittäen olevansa yhteistyökykyinen. Tätä he eivät usko enää itsekkään.

Keskusta on edelleen selittänyt Sipilän hallituksen politiikan olleen parhautta. Ongelma oli heidän mielestään vain se, että äänestäjät eivät osanneet arvostaa leikkauksia, taksilakeja ja sitä, että kaikki toteutetut kurjistukset olisivat olleet meidän omaksi parhaaksemme.

Moni on ennustanut keskustapuolueen tuhoa ainakin niin kauan, kun minä muistan. Kasvukeskuksiin keskittyvässä maailmassa Suomen maaseudun asiaa ajava puolue on Euroopan mittakaavassa jo kummajainen. Lähes kaikista muissa Euroopan maista maaseudun puolueet ovat kadonneet tai vähintäänkin painuneet marginaaliin ainakin valtakunnan politiikassa jo aikapäiviä sitten. Suomessa keskusta on tähän saakka pitänyt pintansa oikeastaan siksi, että se on ollut oikeisto-vasemmisto-akselilla tasapainottava voima. Ei oikealla, ei vasemmalla vaan keskellä.

Keskustassa sisällä tiedetään kyllä, että juurisyy kannatuksen romahdukseen oli Sipilän hallitus, joka unohti, että keskustan tulisi olla tämä tasapainottava voima. Sen sijaan Sipilä veti leikkauslistoineen jopa Kokoomuksesta niin oikealta ohi, että moni keskustan kannattaja ei enää tunnistanut puoluetta omakseen. Kokoomuksessa hykerreltiin tyytyväisenä, kun keskusta hoiti heidän puolestaan likaisen työn ja myös ottivat vastaan sen aiheuttaman kannatuskurimuksen. Suuretkaan leikkaukset kun eivät juuri koskaan aiheuta värinää kokoomuksen kannatuksessa, sillä heidän kannattajansa usein tahtovat niitä.

Itse olen teollisuuskaupungissa syntynyt kaupunkilaispoika, mutta ymmärrän, että ruoka minunkin pöytääni tulee maalta. Maaseutu tarvitsee keskustapuoluetta. Keskustan ei ehkä kannattaisi tämän enempää käydä ideologista taistoaan vihreitä, eikä vasemmistoa vastaan. Heidän kannatuksensa ei nimittäin valu sinne. Se valuu tällä hetkellä lähinnä perussuomalaisiin. Jos olisin maaseudulla asuva, en välttämättä laskisi perussuomalaisten varaan, vaikka perussuomalaiset ovatkin sinänsä kaikkien sorrettujen ja päähän potkittujen purkautumisventtiili.

Olen toki nähnyt perussuomalaisilta moniakin ulostuloja siitä, mikä kaikki Suomessa ja sen maaseudullakin on pielessä, mutta en ainuttakaan konkreettista avausta tai ehdotusta asioiden parantamiseksi. Toivon, että Keskusta löytää vielä jostain sisäisen Alkiolaisuutensa tai mitä ikinä asia vaatiikaan ja palaa takaisin entistä vahvempana sillä maaseutu tarvitsee oman puolestapuhujansa. Ei perussuomalaisista heidän suurista puheistaan huolimatta siihen ole, valitettavasti.
#kallemikkolainen

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Hyvinvointivaltio
Kalle Mikkolainen

Paskat talkoot

Tiedättehän ne talkoot, joita joskus taloyhtiössä järjestetään hoitokustannusten säästämiseksi. Usein niissä käy niin, että kaikkein kovaäänisimmin talkoita vaatineet eivät itse ehdikään paikalle kuin aivan lopuksi syömään makkaran ja juomaan kaljan.

LUE LISÄÄ »
Maahanmuutto
Kalle Mikkolainen

Tätäkö yritykset haluavat?

Suomi pyrkii tällä hetkellä näyttämään kaikille osaaville työperäisille maahanmuuttajille keskisormea ja onnistuu hallitusneuvotteluista kantautuneiden tietojen perusteella työssään varsin erinomaisesti. Valitettavasti entisten sivistysporvaripuolueiden kokoomuksen ja RKP:n tuella.

LUE LISÄÄ »
Pride
Kalle Mikkolainen

Kyllä kokoomus niin mielensä pahoitti

Kukaan ei ole kieltämässä tai estämässä kokoomusta puolueena tai sen yksittäisiä jäseniä osallistumasta Pride-kulkueeseen vaikka kokoomuksen ilmapallo kädessään niin halutessaan. Helsinki Pride -tapahtuma ainoastaan ilmoitti, että se ei hyväksy kokoomusta viralliseksi yhteistyökumppanikseen.

LUE LISÄÄ »
Ulosotto
Kalle Mikkolainen

Ulosotto

Velkaongelmaisten ympärille on syntynyt kaikessa hiljaisuudessa ihan kokonainen itseään ruokkiva bisnes, joka kasvattaa paitsi omaa tilipussiaan, se kasvattaa ihmisten velkaongelmia.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi