Paljon porua

Paljon porua

Pääministeri Sanna Marinia (sd.) koskevissa keskusteluissa on mennyt täysin sekaisin laillisuus, tämän hetken suositukset ja rokottamattomien ja rokotettujen ero. Sanna Marin on rokotettu kuten suuri osa meistä onneksi on. Hän on ollut altistuneena oireeton ja vieraili ravintolassa, missä oli koronapassi käytössä.

Tämän hetken rajoitukset eivät tähtää siihen, että yhteiskuntaa pidettäisiin suljettuna kaikilta, vaan siihen etteivät rokottamattomien sairastumiset kuormittaisi terveydenhoitoa. THL suositusten mukaisesti rokotettu altistunut voi jatkaa elämäänsä normaalisti suositusten mukaan, ellei tartuntatautilääkäri muuta määrää tai tule oireita. Jos on altistunut ja saa oireita niin sitten testiin ja sinä aikana tulee pitää yllä karanteenia. Samoin toimitaan, jos perheenjäsen sairastuu. Jos olet rokotettu, jatketaan normaalia elämää, suositusten mukaisesti, ja taas jos oireita tulee, niin testiin ja siirryt karanteenin eli vältätetään kontakteja. Näin asia on meidän tavallisten sukankuluttajien osalta.

Valtioneuvostolla on asiasta tavallisia sukankuluttajia tiukemmat ohjeet ja tästä Sanna Marin sai lauantai-iltana puhelimitse väärää tietoa, mutta mitään laillisuusdraamaa tästä ei tekemälläkään saa aikaiseksi.

Mikäli asia olisi niin tärkeä, että pääministeri halutaan tavoittaa, hänet kyllä tavoitetaan kellon ympäri. Hänellä on eduskunnan ja valtioneuvoston puhelimen lisäksi mukanaan turvamiehet, joiden kautta pääministeriin saadaan aivan varmasti yhteys 24/7. Viimekädessä hänet, vaikka haetaan. Silloin asiaan ei käytetä tekstaria ainakaan varmistumatta sitä, onko viesti pääministerin saavuttanut.

Kysymys on ainoastaan nyt siitä, toimiko Sanna Marin asiassa esimerkillisesti. Ei toiminut. Hän oli saanut Pekka Haaviston oireettomasta koronatartunnasta ja sen aiheuttamasta omasta altistumisestaan tiedon ravintolaan. Tästä hänen ei varmasti olisi kannattanut enää jatkaa yöelämään. Pääministerin tulee näyttää esimerkkiä mieluummin vaikka vähän tiukemmin ohjeita noudattaen kuin ainakaan yhtään löysemmin. Tästä asiasta hän heti tuoreeltaan pahoittelikin ja pyysi anteeksi vielä uudelleen 8.12. 14:15 pitämässään tiedotustilausuudessa. Kuten nykyään tavataan sanota, nosti käden pystyyn virheen merkiksi. Pääministeri on mitä suurimmassa määrin julkisuuden henkilö ja esimerkki. Hän hyötyy julkisuudesta, mutta kuten tässäkin tapauksessa nähdään, julkisuus on myös armoton virheille.

Kuitenkin kohtuus kaikessa. Jos jonkun mielestä tämä on syy, että pääministerin tulisi erota, niin mikäpäs siinä sitten. Hänelläkin on mielipiteeseensä täysi oikeus. Ehkäpä hänellä on oma, täydellinen ehdokas valmiina. Vain äänestämällä voi vaikuttaa, sillä Iltapäivälehdet, toimittaja Timo Haapala tai Seiska-lehti, eivät valitse pääministereitä, eivätkä myöskään päätä sitä, milloin asioissa on toimittu ohjeistusten vastaisesti saatikka laittomasti ja milloin ei.

Vaikka perussuomalaiset vastustavatkin koronapassia ja he ovat tilastojen mukaan räikeästi yliedustettuja myös koronarokotevastaisuudessa. Heille vinkiksi: Ottakaa kuitenkin se rokote. Se paitsi suojaa koronalta, mutta ei tässä vielä kaikki. Se oikeuttaa koronapassiin. Koronapassilla saa paljon muitakin kivoja etuisuuksia. Sillä pääsee ravintolaan, vaikka ihan itse paikan päälle stalkkaamaan kilpailevien puolueiden edustajia, niin ei tarvitse pelkän Seiska-lehden tietojen varassa puskista tirkistellä.

Oman työpaikkani läheinen lounasravintola otti tämän viikon alusta käyttöön koronapassin. Ei ollut ollenkaan hankalaa. Maksamiseen meni vain noin puoli minuuttia tavallista pidempään ja ei kun syömän. Ahtaaksi ja pieneksi alkaa käymään korona- ja koronarokotekriittisten maailma, mutta meillä jokaisella on toki oikeus myös siihen pieneen maailmaan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

kallemikkolainen.fi
Vappusatanen
Kalle Mikkolainen

Voidaan se ottaa poiskin

On varmasti totta, että nyt Sanna Marinin hallituksen toimesta toteutetut indeksikorotukset eivät riitä kompensoimaan kaikkea Ukrainan sodan vuoksi energian hinnasta johtuvaa elinkustannusten äkillistä nousua, mutta on se ainakin minun mielestäni parempi kuin indeksijäädytys.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi
Kalle Mikkolainen

Samassa veneessä

Mielestäni ei ole mitään pahaa siinä, että pääomaverotus on työn verotusta hiukan kevyempää ja siten kilpailukykyistä suhteessa verrokkimaihimme. Päinvastoin. Mielestäni kaikilla pitäisi vain olla samat säännöt riippumatta siitä, kuka on sijoittanut, kuinka paljon on sijoittanut tai miten on sijoittanut. Se olisi oikeudenmukaista.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi
Hyvinvointivaltio
Kalle Mikkolainen

Mikä on tärkeää?

Leikkaaminen itsessään ei ole mitään kovinkaan vaativaa. Leikkaaminen on itseasiassa helppoa. Se ei vaadi mitään erityistä osaamista tai viisautta. Kunhan vaan leikkaa. Sen sijaan leikkaaminen siten, että samalla parannetaan palveluita ja saavutetaan talouskasvua, on hyvin vaikeaa.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi