Paljon porua

Paljon porua

Pääministeri Sanna Marinia (sd.) koskevissa keskusteluissa on mennyt täysin sekaisin laillisuus, tämän hetken suositukset ja rokottamattomien ja rokotettujen ero. Sanna Marin on rokotettu kuten suuri osa meistä onneksi on. Hän on ollut altistuneena oireeton ja vieraili ravintolassa, missä oli koronapassi käytössä.

Tämän hetken rajoitukset eivät tähtää siihen, että yhteiskuntaa pidettäisiin suljettuna kaikilta, vaan siihen etteivät rokottamattomien sairastumiset kuormittaisi terveydenhoitoa. THL suositusten mukaisesti rokotettu altistunut voi jatkaa elämäänsä normaalisti suositusten mukaan, ellei tartuntatautilääkäri muuta määrää tai tule oireita. Jos on altistunut ja saa oireita niin sitten testiin ja sinä aikana tulee pitää yllä karanteenia. Samoin toimitaan, jos perheenjäsen sairastuu. Jos olet rokotettu, jatketaan normaalia elämää, suositusten mukaisesti, ja taas jos oireita tulee, niin testiin ja siirryt karanteenin eli vältätetään kontakteja. Näin asia on meidän tavallisten sukankuluttajien osalta.

Valtioneuvostolla on asiasta tavallisia sukankuluttajia tiukemmat ohjeet ja tästä Sanna Marin sai lauantai-iltana puhelimitse väärää tietoa, mutta mitään laillisuusdraamaa tästä ei tekemälläkään saa aikaiseksi.

Mikäli asia olisi niin tärkeä, että pääministeri halutaan tavoittaa, hänet kyllä tavoitetaan kellon ympäri. Hänellä on eduskunnan ja valtioneuvoston puhelimen lisäksi mukanaan turvamiehet, joiden kautta pääministeriin saadaan aivan varmasti yhteys 24/7. Viimekädessä hänet, vaikka haetaan. Silloin asiaan ei käytetä tekstaria ainakaan varmistumatta sitä, onko viesti pääministerin saavuttanut.

Kysymys on ainoastaan nyt siitä, toimiko Sanna Marin asiassa esimerkillisesti. Ei toiminut. Hän oli saanut Pekka Haaviston oireettomasta koronatartunnasta ja sen aiheuttamasta omasta altistumisestaan tiedon ravintolaan. Tästä hänen ei varmasti olisi kannattanut enää jatkaa yöelämään. Pääministerin tulee näyttää esimerkkiä mieluummin vaikka vähän tiukemmin ohjeita noudattaen kuin ainakaan yhtään löysemmin. Tästä asiasta hän heti tuoreeltaan pahoittelikin ja pyysi anteeksi vielä uudelleen 8.12. 14:15 pitämässään tiedotustilausuudessa. Kuten nykyään tavataan sanota, nosti käden pystyyn virheen merkiksi. Pääministeri on mitä suurimmassa määrin julkisuuden henkilö ja esimerkki. Hän hyötyy julkisuudesta, mutta kuten tässäkin tapauksessa nähdään, julkisuus on myös armoton virheille.

Kuitenkin kohtuus kaikessa. Jos jonkun mielestä tämä on syy, että pääministerin tulisi erota, niin mikäpäs siinä sitten. Hänelläkin on mielipiteeseensä täysi oikeus. Ehkäpä hänellä on oma, täydellinen ehdokas valmiina. Vain äänestämällä voi vaikuttaa, sillä Iltapäivälehdet, toimittaja Timo Haapala tai Seiska-lehti, eivät valitse pääministereitä, eivätkä myöskään päätä sitä, milloin asioissa on toimittu ohjeistusten vastaisesti saatikka laittomasti ja milloin ei.

Vaikka perussuomalaiset vastustavatkin koronapassia ja he ovat tilastojen mukaan räikeästi yliedustettuja myös koronarokotevastaisuudessa. Heille vinkiksi: Ottakaa kuitenkin se rokote. Se paitsi suojaa koronalta, mutta ei tässä vielä kaikki. Se oikeuttaa koronapassiin. Koronapassilla saa paljon muitakin kivoja etuisuuksia. Sillä pääsee ravintolaan, vaikka ihan itse paikan päälle stalkkaamaan kilpailevien puolueiden edustajia, niin ei tarvitse pelkän Seiska-lehden tietojen varassa puskista tirkistellä.

Oman työpaikkani läheinen lounasravintola otti tämän viikon alusta käyttöön koronapassin. Ei ollut ollenkaan hankalaa. Maksamiseen meni vain noin puoli minuuttia tavallista pidempään ja ei kun syömän. Ahtaaksi ja pieneksi alkaa käymään korona- ja koronarokotekriittisten maailma, mutta meillä jokaisella on toki oikeus myös siihen pieneen maailmaan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kalle Mikkolainen

Tuhkaa ja timantteja

Sosiaaliturvaa leikkaamalla ei Suomen taloudelle timantteja löydy, vaikka kuinka syvälle koittaisi kaivaa. Kaikki todelliset ja vaikuttavat työllisyyttä parantavat toimenpiteet ovat aina kauaskantoisia. Sellaisia ovat mm. yritysten toimintaedellytysten parantaminen, panostaminen tutkimukseen, tuotekehitykseen ja panostaminen koulutukseen ja osaamiseen. Mikään näistä eivät kartu leikkaamalla ihmisten työttömyysturvaa.

LUE LISÄÄ »
Kuva, jossa pensseli maalaa lautaseinää punaiseksi
Työllisyys
Kalle Mikkolainen

Tekemätöntä työtä

Oletko joskus kuullut väitteen, miten paljon Suomessa on tekemätöntä työtä? Minä olen ja useasti. Väitehän on sinänsä ihan totta. Eihän tekemättömästä työstä koskaan pulaa ole ollutkaan, pulaa on ainoastaan työn maksajista, valitettavan usein myös maksuhalukkuudesta.

LUE LISÄÄ »

Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses

On toki aivan totta, että sunnuntailisille on olemassa uskonnollinen kristilliseen pyhäpäivään pohjautuva tausta, tai ylipäätään sille, miksi vapaapäiväksi ja on vuosien saatossa valikoitunut nimenomaan sunnuntai. On kuitenkin väärä väite, että sunnuntain vapaapäivällä ei enää olisi enää tässä ajassa mitään merkitystä. Suurimmalla osalla meistä sunnuntain vapaapäivän arkeen vaikuttava asia on edelleen olemassa, muuta se on aivan toinen ja paljon maallisempi.

LUE LISÄÄ »
perussuomalaiset
Kalle Mikkolainen

Yksittäistapaus

Ihan jokainen väkivaltatapaus on liikaa. Mutta kyllä, ihan jokainen tapaus on oma yksittäistapauksensa. Miksi? Niin se oikeusvaltio vaan toimii. Jokainen rikoksentekijä vastaa lain edessä yksilönä ja itse vain ja ainoastaan itse tekemästään rikoksestaan, ei kenenkään muun.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi