Paljon porua

Paljon porua

Pääministeri Sanna Marinia (sd.) koskevissa keskusteluissa on mennyt täysin sekaisin laillisuus, tämän hetken suositukset ja rokottamattomien ja rokotettujen ero. Sanna Marin on rokotettu kuten suuri osa meistä onneksi on. Hän on ollut altistuneena oireeton ja vieraili ravintolassa, missä oli koronapassi käytössä.

Tämän hetken rajoitukset eivät tähtää siihen, että yhteiskuntaa pidettäisiin suljettuna kaikilta, vaan siihen etteivät rokottamattomien sairastumiset kuormittaisi terveydenhoitoa. THL suositusten mukaisesti rokotettu altistunut voi jatkaa elämäänsä normaalisti suositusten mukaan, ellei tartuntatautilääkäri muuta määrää tai tule oireita. Jos on altistunut ja saa oireita niin sitten testiin ja sinä aikana tulee pitää yllä karanteenia. Samoin toimitaan, jos perheenjäsen sairastuu. Jos olet rokotettu, jatketaan normaalia elämää, suositusten mukaisesti, ja taas jos oireita tulee, niin testiin ja siirryt karanteenin eli vältätetään kontakteja. Näin asia on meidän tavallisten sukankuluttajien osalta.

Valtioneuvostolla on asiasta tavallisia sukankuluttajia tiukemmat ohjeet ja tästä Sanna Marin sai lauantai-iltana puhelimitse väärää tietoa, mutta mitään laillisuusdraamaa tästä ei tekemälläkään saa aikaiseksi.

Mikäli asia olisi niin tärkeä, että pääministeri halutaan tavoittaa, hänet kyllä tavoitetaan kellon ympäri. Hänellä on eduskunnan ja valtioneuvoston puhelimen lisäksi mukanaan turvamiehet, joiden kautta pääministeriin saadaan aivan varmasti yhteys 24/7. Viimekädessä hänet, vaikka haetaan. Silloin asiaan ei käytetä tekstaria ainakaan varmistumatta sitä, onko viesti pääministerin saavuttanut.

Kysymys on ainoastaan nyt siitä, toimiko Sanna Marin asiassa esimerkillisesti. Ei toiminut. Hän oli saanut Pekka Haaviston oireettomasta koronatartunnasta ja sen aiheuttamasta omasta altistumisestaan tiedon ravintolaan. Tästä hänen ei varmasti olisi kannattanut enää jatkaa yöelämään. Pääministerin tulee näyttää esimerkkiä mieluummin vaikka vähän tiukemmin ohjeita noudattaen kuin ainakaan yhtään löysemmin. Tästä asiasta hän heti tuoreeltaan pahoittelikin ja pyysi anteeksi vielä uudelleen 8.12. 14:15 pitämässään tiedotustilausuudessa. Kuten nykyään tavataan sanota, nosti käden pystyyn virheen merkiksi. Pääministeri on mitä suurimmassa määrin julkisuuden henkilö ja esimerkki. Hän hyötyy julkisuudesta, mutta kuten tässäkin tapauksessa nähdään, julkisuus on myös armoton virheille.

Kuitenkin kohtuus kaikessa. Jos jonkun mielestä tämä on syy, että pääministerin tulisi erota, niin mikäpäs siinä sitten. Hänelläkin on mielipiteeseensä täysi oikeus. Ehkäpä hänellä on oma, täydellinen ehdokas valmiina. Vain äänestämällä voi vaikuttaa, sillä Iltapäivälehdet, toimittaja Timo Haapala tai Seiska-lehti, eivät valitse pääministereitä, eivätkä myöskään päätä sitä, milloin asioissa on toimittu ohjeistusten vastaisesti saatikka laittomasti ja milloin ei.

Vaikka perussuomalaiset vastustavatkin koronapassia ja he ovat tilastojen mukaan räikeästi yliedustettuja myös koronarokotevastaisuudessa. Heille vinkiksi: Ottakaa kuitenkin se rokote. Se paitsi suojaa koronalta, mutta ei tässä vielä kaikki. Se oikeuttaa koronapassiin. Koronapassilla saa paljon muitakin kivoja etuisuuksia. Sillä pääsee ravintolaan, vaikka ihan itse paikan päälle stalkkaamaan kilpailevien puolueiden edustajia, niin ei tarvitse pelkän Seiska-lehden tietojen varassa puskista tirkistellä.

Oman työpaikkani läheinen lounasravintola otti tämän viikon alusta käyttöön koronapassin. Ei ollut ollenkaan hankalaa. Maksamiseen meni vain noin puoli minuuttia tavallista pidempään ja ei kun syömän. Ahtaaksi ja pieneksi alkaa käymään korona- ja koronarokotekriittisten maailma, mutta meillä jokaisella on toki oikeus myös siihen pieneen maailmaan.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kalle Mikkolainen

Missä olit, kun Suomesta tuli sinimusta?

Tämän selkeämpi vaaliasetelma ei ole minun elinaikanani ollut. Mikäli haluat leikkauksia ja nöyrtyä laskunmaksajan paikalle, äänestä kokoomusta ja/tai perussuomalaisia. Mikäli haluat estää sinimustan Suomen, äänestä mitä tahansa muuta, mutta älä jätä äänestämättä. Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tästä tule.

LUE LISÄÄ »
Boomer
Kalle Mikkolainen

Ei oo helppoo olla setämies

Konservatiivi setämiehet (ja tädit). Tervetuloa 2020 luvulle. Maatamme johtaa tällä hetkellä edustava naispääministeri, joka ei tule jatkossakaan kysymään teiltä lupaa yhtään mihinkään. Setämies voi hyväksyä tämän tai olla hyväksymättä. Jälkimmäisessä tapauksessa saattaa käydä vain niin, että pahastuittepa tai ette, uusi naissukupolvi ei jatkossakaan kysele teiltä mitään. He kävelevät änkyrä setämiehistä yli ja pyyhkivät jalkansa mennessään. Ja se on ihan oikein. Aika on armoton. Erityisen armoton se on heille, jotka eivät pysy sen menossa mukana.

LUE LISÄÄ »
Kalle Mikkolainen

I <3 YLE

Varsinkin, kun ajattelen vaihtoehtoa, että Yleä ei olisi, se ei kuulostaisi minusta lainkaan hyvältä idealta. Uutissisällöstä vastaisi nimittäin sen jälkeen täysin kaupallinen media, joka elää ja hengittää klikkiotsikoilla.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi