Kun koronalla ei pitänyt politikoida

Kun koronalla ei pitänyt politikoida

Kun maaliskuun alussa kaikkien yhdeksän eduskuntapuolueen puoluesihteerit päättivät yhdessä Kuntavaalien siirtämisestä huhtikuusta kesäkuuhun, perussuomalaiset ainoana puolueena vastustivat sitä.

Kaksi viikkoa myöhemmin, perjantaina 19.3. Perussuomalaiset kannattivat kuntavaalien siirtoa.

Perussuomalaisten kansanedustajat olivat mukana perustuslakivaliokunnan yksimielisessä mietinnössä, jossa kuntavaalien lykkäämiselle ei nähty mitään estettä. Yksikään perustuslakivaliokunnassa istuva Perussuomalainen ei esittänyt asiaan edes eriävää mielipidettä.

No sitten valkeni taas aamu ja lauantaina 20.3. Perussuomalaiset vaativat oikeusministeri Henrikssonin eroa. Heidän mielestään kuntavaalien siirtämiselle ei ollut oikeudellisia perusteita.
Tätä kuperkeikkailua vierestä seuranneena tulee väkisin miettineeksi, eivätkö PerusS puolueella ja erityisesti heidän omilla kannattajillaan mene jo päät pyörälle?


Nyt saadaan siis jälleen yksi täysin turha oikeusministerin epäluottamusäänestys. Aikaa palaa, mutta mitään hyötyä tästä ei ole kenellekään. Koronatilanteen kehittymistä ei osaa ennustaa oikeusministeri Anna-Maija Henriksson, yksikään puolue, ei myöskään Perussuomalaiset – Asiantuntijat ehkä osaavat, mutta ennustaminen on heillekin vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Tätä kirjoittaessa kolmen viikon koronasulkua on kulunut reilu viikko, ja vielä eilen Suomessa todettiin ennätykselliset yli 850 uutta tartuntaa päivässä.

Koronan vastaiseen taisteluun ja talkoisiin voi kukin meistä osallistua tavallaan. Kaikkia meitä rajoitukset varmasti jollain tavalla väsyttävät ja ottavat päähänkin. Moni suomalainen toimiaala on vaikeuksissa. Monet ravintoloitsijat elävät kohtalon hetkiään. Monelle tapahtumajärjestäjälle ja artistille kohtalon hetki on jo koittanut, ja he harkitsevat tai ovat jo päättäneet vaihtaa alaa.

Perussuomalaiset ovat koko koronakriisin ajan vaatineet kaikkein kovimpia koronarajoituksia. Perussuomalaisten toimesta on vaadittu kaikkea mahdollista kiinni. On vaadittu maskipakkoa. ”Perussuomalaisilta 40 kohdan lista koronan tukahduttamiseen – aasialainen karanteeni, maakuntien eristäminen, kauppakeskukset suljettava…” https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisilta-40-kohdan-lista-koronan-tukahduttamiseen-aasialainen-karanteeni-maakuntien-eristaminen-kauppakeskukset-suljettava/”

Perussuomalaisissa on esiinnytty kansalle ainoana puolueena, joka omassa viisaudessaan älysi ehdottaa maskipakkoa jo silloin, kun muut kuhnailivat. Joku voisi sanoa, että tilanne on nyt muuttunut ja viime kevään oli eritilanne kuin kesällä, syksynä tai tänä keväänä. Näin tilanteen suhteen on ollutkin eri tilanne, mutta huuto on ollut sama. Perussuomalaiset olivat vielä viime syksynä mm. kannattamassa epäluottamuslausetta ministeri Krista Kiurulle sen vuoksi, että hän ei ollut antanut maskisuositusta, ja pakkohan sen olisi pitänyt olla. On siis jo kokonaisen vuoden verran vaadittu maskipakkoja ja kaikkea mahdollista ja mahdotontakin kiinni. No okei. Välillä he toki myös vaativat ravintoloita olemaan kokonaan auki 24/7. HS | 29.9.2020 | Perussuomalaiset ehdottaa baarien pitämistä auki läpi yön. Nyt kun niitä tiukempia rajoituksia on tulossa, ne eivät olekaan hyvä asia?

Suomessa samaan aikaan sadat asiantuntijat yrittävät löytää keinoja ja ratkaisuja näihin asioihin. Miljardeja verorahojamme on ohjattu erilaisina tukitoimina, jos vaikka mille aloille. Ja paljon tulee vielä ohjata lisää ja tehdä vieläkin enemmän. Työpaikkoja täytyy yrittää pelastaa. Ihmisten jaksamista ja pärjäämistä pitää koittaa huolehtia ja tukea. Mitä tekee perussuomalaiset? Miten he osallistuvat koronakriisin talkoisiin? Järjestävät omien nykyisten ja entisten jäsentensä toimesta mielenosoituksen Helsingin narikkatorille voimassaolevia ja itse vaatimiaan koronarajoituksia vastaan?

Yksi tapahtuman järjestäjistä ja pääpuhujista Ossi Tiihonen.
Palopuheissa kuultiin, miten nykyiset maskisuositukset ovat sosislismia, perustuslainvastaisia ja koko korona on humpuukia. Ossi Tiihonen on paitsi perussuomalaisten kuntavaaliehdokas, myös PerusS puolueen puolueenjohtajaehdokas.

Jani Mäkelästä Twitterissä ei ota aina selkoa, ketä hän kritisoi. Pääasia lienee, että hän pääsee kritisoimaan.

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Mielenosoittamisenkin ymmärtäisin, mikäli Perussuomalaiset olisivat alusta saakka vastustaneet koronarajoitustoimia, mutta ei. He ovat koronakriisin alusta saakka vaatineet kaikkein kovimpia rajoituksia. Tosin itsehän he eivät ole valmiit vaatimiaan rajoituksiaan noudattamaan. Tämä mielenosoituksen ja kokoontumisen masinoiminen PerusS puolueen jäsenten toimesta ei ole edes ensimmäinen kerta. Kirjoitin jo loppusyksystä, kun muu Suomi alkoi taas sulkeutua ja tiukentaa rajoituksiaan koronatilanteen pahentuessa uudelleen, perussuomalaiset järjestivät mielenosoituksen eduskuntatalon rappusille. Mielenosoituksessa tehtiin joukkokokoontuminen bussilasteilla ympäri Suomen osoittamaan mieltä. Pääviesti oli, että Suomessa ei saa pitää mielenosoituksia. Mikä voisi mennä pieleen?

Tällaiset kesken koronakriisin varta vasten järjestetyt joukkokokoontumiset eivät edistä yhdenkään edellä mainitsemani Suomalaisen toimialan, yrityksen taikka yksittäisen ihmisen asiaa. Ainoa mitä se mahdollisesti edistää, on koronan leviämistä ja rajoitusten voimassaoloa yhä pidempään. Meille kerrottiin eri medioista otsa kirkkaana keväällä, miten kaikki puolueet jättivät koronan osalta politikoinnin väliin ja puhalsivat yhteen hiileen. Minulle ainakin tämä touhu on näyttäytynyt ihan viime keväästä saakka siltä, että koronan osalta ei mitään muuta olekaan tehtykään kuin politikoitu. Moni puolue onkin toki puhaltanut yhteen hiileen, mutta perussuomalaiset ovat hoitaneet oman osuutensa lähinnä kusemalla siihen yhteiseen hiileen.

Onneksi Suomi on kuitenkin oikeusvaltio ja sadat äärioikeistolaiset, salaliittohörhöt, koronarajoitusten vaatijat ja vastustajat saavat kokoontua kokoontumisrajoituksista huolimatta ja laittaa terävät päänsä yhteen osoittamaan mieltä ja huutamaan, mutta älkää nyt pliis kuitenkaan enää siellä mielenosoituksessa osoittako mieltä sen vuoksi, että Suomessa EI saa osoittaa mieltä.
Jotenkin minulle tulee tällaisesta mielenosoittamisesta pahimpana korona-aikana mieleen vanha pahkasika-lehdessä esitetty sarjakuva.

Jos hallituksen viestintä onkin ollut koronakriisin aikana paikoin sekavaa, ovat nämä Perussuomalaisen puolueen esittämät ja monin paikoin keskenään täysin ristiriitaiset vaatimukset olleet aivan absurdeja kohta vuoden ajan. Mietinpähän vain, jos he olisivat olleet hallituksessa puikoissa vetämässä koronakriisiajan valtioneuvoston tiedotustilaisuuksia? Millaisiahan ne olisivat olleet? Olisivatko he vaatineet yhtäaikaa maskipakkoa sekä niistä luopumista ja päälle vetäneet toisiaan pataan suorassa lähetyksessä? Täyttä putous-sketsihahmokilpailu ainesta. Minulle ei mene tunteisiin se, että maailmassa on hörhöjä. Tähän ikään mennessä tiedän, että on. Minulla menee tunteisiin se, että tällaisilla hörhöillä on tänä päivänä gallupien mukaan yli 20% kannatus. Ja tämän joukon keskenään ristiriitaista huutamista pidetään jotenkin arki- ja maalaisjärkevä vaihtoehtona nykyiselle politiikalle?

Share on facebook
Share on twitter

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Leikkaukset
Kalle Mikkolainen

Porvari nukkuu huonosti

Joskus tavattiin sanoa, että porvari nukkuu huonosti. Itse ajattelen valtion velasta aika lailla samoin, kun Sixten Korkman, joka vastikään A-Studiossa sanoi seuraavaa: Olennainen asia on se, että velkaantuneisuus eli velan suhde talouteen asettuu siedettävälle tasolle. Niin kauan nukun hyvin ja toivon, että muutkin nukkuvat hyvin, kun Suomen velan määrä on alempi kuin muissa euromaissa keskimäärin.

LUE LISÄÄ »
kuva passista
Kista Kiuru
Kalle Mikkolainen

Mikä siinä taas kestää?

Kun moitimme poliitikkoja siitä, että he eivät tee välittömästi jotain asioita oman mielemme mukaan, se saattaa joskus johtua siitä, että he harkitsevat asioita monelta kantilta ja onneksi heillä on siihen myös alan asiantuntijoita apuna. Joskus se harkinta on ihan meidän omaksi parhaaksi.

LUE LISÄÄ »
Sosiaaliturva
Kalle Mikkolainen

Vastikkeellista sosiaaliturvaa

Viime päivien keskusteluissa on taas alettu vaatimaan sosiaaliturvan vastikkeellisuutta. Vastikkeellisuuden käsite on vain näissä vaatimuksissa onnistuttu muuttamaan niin, että tukien saamisen tulisi tarkoittaa velvollisuutta tehdä työtä palkatta tukia saadakseen. Sosiaaliturvan vastikkeellisuus ei sitä tarkoita, vaan edelleen se tarkoittaa velvollisuutta olla työmarkkinoiden käytettävissä, hakea työtä, osallistua TE-toimiston määräämiin toimiin ja ottaa vastaan tarjottu työpaikka.

LUE LISÄÄ »
Kokoomusnuoret: Leikkaaminen on hauskaa
kokoomus
Kalle Mikkolainen

Minkä nuorena oppii…

Winston Churchillin väitetään sanoneen ’jos ihminen ei nuorena ole radikaali, hänellä ei ole sydäntä, jos ihminen ei ole vanhana konservatiivi, hänellä ei ole aivoja’.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi