Kun koronalla ei pitänyt politikoida

Kun koronalla ei pitänyt politikoida

Kun maaliskuun alussa kaikkien yhdeksän eduskuntapuolueen puoluesihteerit päättivät yhdessä Kuntavaalien siirtämisestä huhtikuusta kesäkuuhun, perussuomalaiset ainoana puolueena vastustivat sitä.

Kaksi viikkoa myöhemmin, perjantaina 19.3. Perussuomalaiset kannattivat kuntavaalien siirtoa.

Perussuomalaisten kansanedustajat olivat mukana perustuslakivaliokunnan yksimielisessä mietinnössä, jossa kuntavaalien lykkäämiselle ei nähty mitään estettä. Yksikään perustuslakivaliokunnassa istuva Perussuomalainen ei esittänyt asiaan edes eriävää mielipidettä.

No sitten valkeni taas aamu ja lauantaina 20.3. Perussuomalaiset vaativat oikeusministeri Henrikssonin eroa. Heidän mielestään kuntavaalien siirtämiselle ei ollut oikeudellisia perusteita.
Tätä kuperkeikkailua vierestä seuranneena tulee väkisin miettineeksi, eivätkö PerusS puolueella ja erityisesti heidän omilla kannattajillaan mene jo päät pyörälle?


Nyt saadaan siis jälleen yksi täysin turha oikeusministerin epäluottamusäänestys. Aikaa palaa, mutta mitään hyötyä tästä ei ole kenellekään. Koronatilanteen kehittymistä ei osaa ennustaa oikeusministeri Anna-Maija Henriksson, yksikään puolue, ei myöskään Perussuomalaiset – Asiantuntijat ehkä osaavat, mutta ennustaminen on heillekin vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Tätä kirjoittaessa kolmen viikon koronasulkua on kulunut reilu viikko, ja vielä eilen Suomessa todettiin ennätykselliset yli 850 uutta tartuntaa päivässä.

Koronan vastaiseen taisteluun ja talkoisiin voi kukin meistä osallistua tavallaan. Kaikkia meitä rajoitukset varmasti jollain tavalla väsyttävät ja ottavat päähänkin. Moni suomalainen toimiaala on vaikeuksissa. Monet ravintoloitsijat elävät kohtalon hetkiään. Monelle tapahtumajärjestäjälle ja artistille kohtalon hetki on jo koittanut, ja he harkitsevat tai ovat jo päättäneet vaihtaa alaa.

Perussuomalaiset ovat koko koronakriisin ajan vaatineet kaikkein kovimpia koronarajoituksia. Perussuomalaisten toimesta on vaadittu kaikkea mahdollista kiinni. On vaadittu maskipakkoa. ”Perussuomalaisilta 40 kohdan lista koronan tukahduttamiseen – aasialainen karanteeni, maakuntien eristäminen, kauppakeskukset suljettava…” https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisilta-40-kohdan-lista-koronan-tukahduttamiseen-aasialainen-karanteeni-maakuntien-eristaminen-kauppakeskukset-suljettava/”

Perussuomalaisissa on esiinnytty kansalle ainoana puolueena, joka omassa viisaudessaan älysi ehdottaa maskipakkoa jo silloin, kun muut kuhnailivat. Joku voisi sanoa, että tilanne on nyt muuttunut ja viime kevään oli eritilanne kuin kesällä, syksynä tai tänä keväänä. Näin tilanteen suhteen on ollutkin eri tilanne, mutta huuto on ollut sama. Perussuomalaiset olivat vielä viime syksynä mm. kannattamassa epäluottamuslausetta ministeri Krista Kiurulle sen vuoksi, että hän ei ollut antanut maskisuositusta, ja pakkohan sen olisi pitänyt olla. On siis jo kokonaisen vuoden verran vaadittu maskipakkoja ja kaikkea mahdollista ja mahdotontakin kiinni. No okei. Välillä he toki myös vaativat ravintoloita olemaan kokonaan auki 24/7. HS | 29.9.2020 | Perussuomalaiset ehdottaa baarien pitämistä auki läpi yön. Nyt kun niitä tiukempia rajoituksia on tulossa, ne eivät olekaan hyvä asia?

Suomessa samaan aikaan sadat asiantuntijat yrittävät löytää keinoja ja ratkaisuja näihin asioihin. Miljardeja verorahojamme on ohjattu erilaisina tukitoimina, jos vaikka mille aloille. Ja paljon tulee vielä ohjata lisää ja tehdä vieläkin enemmän. Työpaikkoja täytyy yrittää pelastaa. Ihmisten jaksamista ja pärjäämistä pitää koittaa huolehtia ja tukea. Mitä tekee perussuomalaiset? Miten he osallistuvat koronakriisin talkoisiin? Järjestävät omien nykyisten ja entisten jäsentensä toimesta mielenosoituksen Helsingin narikkatorille voimassaolevia ja itse vaatimiaan koronarajoituksia vastaan?

Yksi tapahtuman järjestäjistä ja pääpuhujista Ossi Tiihonen.
Palopuheissa kuultiin, miten nykyiset maskisuositukset ovat sosislismia, perustuslainvastaisia ja koko korona on humpuukia. Ossi Tiihonen on paitsi perussuomalaisten kuntavaaliehdokas, myös PerusS puolueen puolueenjohtajaehdokas.

Jani Mäkelästä Twitterissä ei ota aina selkoa, ketä hän kritisoi. Pääasia lienee, että hän pääsee kritisoimaan.

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Mielenosoittamisenkin ymmärtäisin, mikäli Perussuomalaiset olisivat alusta saakka vastustaneet koronarajoitustoimia, mutta ei. He ovat koronakriisin alusta saakka vaatineet kaikkein kovimpia rajoituksia. Tosin itsehän he eivät ole valmiit vaatimiaan rajoituksiaan noudattamaan. Tämä mielenosoituksen ja kokoontumisen masinoiminen PerusS puolueen jäsenten toimesta ei ole edes ensimmäinen kerta. Kirjoitin jo loppusyksystä, kun muu Suomi alkoi taas sulkeutua ja tiukentaa rajoituksiaan koronatilanteen pahentuessa uudelleen, perussuomalaiset järjestivät mielenosoituksen eduskuntatalon rappusille. Mielenosoituksessa tehtiin joukkokokoontuminen bussilasteilla ympäri Suomen osoittamaan mieltä. Pääviesti oli, että Suomessa ei saa pitää mielenosoituksia. Mikä voisi mennä pieleen?

Tällaiset kesken koronakriisin varta vasten järjestetyt joukkokokoontumiset eivät edistä yhdenkään edellä mainitsemani Suomalaisen toimialan, yrityksen taikka yksittäisen ihmisen asiaa. Ainoa mitä se mahdollisesti edistää, on koronan leviämistä ja rajoitusten voimassaoloa yhä pidempään. Meille kerrottiin eri medioista otsa kirkkaana keväällä, miten kaikki puolueet jättivät koronan osalta politikoinnin väliin ja puhalsivat yhteen hiileen. Minulle ainakin tämä touhu on näyttäytynyt ihan viime keväästä saakka siltä, että koronan osalta ei mitään muuta olekaan tehtykään kuin politikoitu. Moni puolue onkin toki puhaltanut yhteen hiileen, mutta perussuomalaiset ovat hoitaneet oman osuutensa lähinnä kusemalla siihen yhteiseen hiileen.

Onneksi Suomi on kuitenkin oikeusvaltio ja sadat äärioikeistolaiset, salaliittohörhöt, koronarajoitusten vaatijat ja vastustajat saavat kokoontua kokoontumisrajoituksista huolimatta ja laittaa terävät päänsä yhteen osoittamaan mieltä ja huutamaan, mutta älkää nyt pliis kuitenkaan enää siellä mielenosoituksessa osoittako mieltä sen vuoksi, että Suomessa EI saa osoittaa mieltä.
Jotenkin minulle tulee tällaisesta mielenosoittamisesta pahimpana korona-aikana mieleen vanha pahkasika-lehdessä esitetty sarjakuva.

Jos hallituksen viestintä onkin ollut koronakriisin aikana paikoin sekavaa, ovat nämä Perussuomalaisen puolueen esittämät ja monin paikoin keskenään täysin ristiriitaiset vaatimukset olleet aivan absurdeja kohta vuoden ajan. Mietinpähän vain, jos he olisivat olleet hallituksessa puikoissa vetämässä koronakriisiajan valtioneuvoston tiedotustilaisuuksia? Millaisiahan ne olisivat olleet? Olisivatko he vaatineet yhtäaikaa maskipakkoa sekä niistä luopumista ja päälle vetäneet toisiaan pataan suorassa lähetyksessä? Täyttä putous-sketsihahmokilpailu ainesta. Minulle ei mene tunteisiin se, että maailmassa on hörhöjä. Tähän ikään mennessä tiedän, että on. Minulla menee tunteisiin se, että tällaisilla hörhöillä on tänä päivänä gallupien mukaan yli 20% kannatus. Ja tämän joukon keskenään ristiriitaista huutamista pidetään jotenkin arki- ja maalaisjärkevä vaihtoehtona nykyiselle politiikalle?

Share on facebook
Share on twitter

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Korona
Kalle Mikkolainen

Kun maahan kaivattiin passin ja hammasharjan lisäksi sosialismia

Meille on kerrottu Kokoomuksen suulla, että jos Suomeen ei oteta käyttöön rokotepassia, joka oikeuttaisi pääsyn seniorikahvilaan, teatteriin, tapahtumaan tai baariin, se olisi sosialismia ja kaikkien kurjistamista. Jonnet ei nyt muista, että tämmöinen on jo keksitty. Neuvostoliitossa oli käytössä propuska, lupalappu. Neuvostoliitossa lupia vaadittiin joka käänteessä, muun muassa maan sisäisessä matkustamisessa. Mikä voisi mennä pieleen?

LUE LISÄÄ »
AY-liike
Kalle Mikkolainen

Mihin AY-liikettä tarvitaan?

Viimeiset vuodet olen saanut lukea lehdestä, kuinka ammattiyhdistysliike on hidas, mutta kankea änkyräjäärä ja jäänne 70-luvulta, jonka ovet Hakaniemessä tulisi naulata kiinni kakkosnelosilla ja mieluiten varmistaa asia kuuden tuuman nauloilla. Ammattiliittoja ei kuulemma tarvita mihinkään, sillä laki turvaa minimityöehdot hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi.
Minussa on kuitenkin aina ollut sillainen paha vika, että en ala kovin helposti suoraan nyökytellä millekään väittämälle. Siinä suhteessa saatan ollakin hieman vastarannan kiiski. Kun joku koittaa syöttää minulle tulen palavasti yhtä ainoaa totuutta, se aiheuttaa minussa lähinnä seuraavan vastareaktion: -> ”Mielenkiintoista. Tästä asiastahan pitää ottaa selvää”.

LUE LISÄÄ »
Business
Kalle Mikkolainen

Missio: Tehdään demareista Suomen bisnesmyönteisin puolue

Tehdään demareista Suomen bisnesmyönteisin puolue. Listaamani asioita peilaamalla, mitä nykyinen hallitus on jo tähän mennessä tehnyt SDP:n ei tarvitse heittää mitään kuperkeikkaa tai 180 astetta nurinpäin tullakseen yritysmyönteisimmäksi puolueeksi myös ihmisten mielissä ja silmissä. Se mitä meidän pitää tehdä on jatkaa ja tehdä enemmän, nopeammin ja ketterämmin. Se missä SDP on parhaimmillaan, on yhdessä tekemisessä ja sopimisessa. Varsinasesti ketteräksi demareita en itse vielä miellä, mutta meitä on monta. Mä olen messissä oletko sinä?

LUE LISÄÄ »
Korona
Kalle Mikkolainen

Niin mutta kun noi muut

Vaikka kieltämättä se, että Ano Turtiainen ja Ossi Tiihonen olisi lauantaina huuhdeltu kansalaistorin puhujan pöntöstä alas vesitykillä korvantakusia unohtamatta, olisi ehkä ollut hyvinkin hilpeä näky, mielestäni oli silti hyvä, että tätäkään mielenositusta ei hajoitettu voimalla. Koronan osalta mahdollinen vahinkohan oli tapahtunut jo ihmisten kokoonnuttua sinne torille. Jos poliisi olisi vielä alkanut painia mielenosoittajien kanssa, se ei ainakaan olisi varmastikaan helpottanut tilannetta koronan kannalta. Se mihin käytettiin nyt enemmän taikka vähemmän voimaa, elokapinan, blm-mielenosoituksen vai näiden sananvapauden sankareiden kokoontumisen hajottamisiin tai niiden yrityksiin on mielestäni aivan epäoleellista whataboutthismiä.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi