Gordionin solmu

kallemikkolainen.fi

Gordionin solmu

MTV:n tekemän kyselyn mukaan perussuomalaiset on kokoomuksen piiripäättäjien ykkössuosikki mahdollisena hallituskumppanina ja päinvastoin.

Jos joku on pitänyt nykyisen Sanna Marinin monipuoluehallituksen aikana keskustan ja vihreiden hallitusyhteistyötä hankalana, niin kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyö se vasta Gordionin solmu olisi.

Gordionin solmua käytetään metaforana ratkaisemattomasta ongelmasta. Tarinasta on useita legendoja, mutta erään tarinan mukaan Gordionin solmu oli Zeuksen temppelissä Fryygian Gordionissa sijainnut niin monimutkainen solmu, jonka avaajasta legendan mukaan olisi tuleva Aasian kuningas. 

Mikä kokoomuksen ja perussuomalaisten mahdollisessa hallitusyhteistyössä sitten tuntuisi niin mahdottomalta solmulta? No oikeastaan kaikki.

Perussuomalaisten mukaan Suomen tulisi ottaa irtiottoja EU:sta, mieluiten erota siitä tai ainakin yhteisvaluutta Eurosta kokonaan. Suomen tulisi laittaa rajat kiinni. Maahanmuuttoa ei tulisi sallia missään muodossaan, ei edes työperäistä sellaista ehkäpä aivan joitakin huippuasiantuntijoita lukuun ottamatta. Riikka Purra ja Jussi Halla-aho ovat linjanneet, että kaikelle alle kolme tonnia kuukaudessa tienaavalle työlle kanta työperäiselle maahanmuutolle olisi EI. Humanitääriselle maahanmuutolle kanta olisi ehdoton ei. Kaikenlaiset ilmastotoimet, joita he omille kannattajilleen turhaksi viherhumpaksi kutsuvat, tulisi lopettaa kokonaan. Koko perussuomalaisen puolueen olemassaolo ja sen suosio on perustunut aina seuraaviin asioihin: Eroon EU:sta, rajat kiinni ja turhalle ilmastohömpälle stoppi.

Kokoomus taas on kautta historian ollut Suomen EU-myönteisin puolue, joka on voittanut tähän mennessä kaikki maassamme järjestetyt europarlamenttivaalit. Siinä kun perussuomalaisilla on Brysseliin lähetettynä kaksikko Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen, kokoomuksella on tälläkin hetkellä Suomesta eniten edustajia Euroopan parlamentissa. Kokoomus kuuntelee elinkeinoelämää aina herkällä korvalla. Elinkeinoelämä haluaa Suomeen ulkomaisia työntekijöitä mieluummin palkalla millä hyvänsä. Kokoomus on jo pitkään vaatinut ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista. Mitä ilmastotoimiin tulee, kokoomus ja elinkeinoelämä haluaa olla jatkossakin eturintamassa tekemässä vihreällä teknologialla bisnestä ja tehdä sitä aivan erityisesti EU:ssa.

Erityisesti ihmettelen tässä asiassa perussuomalaisia, joiden mielestä kokoomus olisi kaikkein mieluisin vaihtoehto. Mikä siitä tekee heille kaikkein mieluisimman? Perussuomalaiset osallistuivat viime hallituskaudella Juha Sipilän porvarihalliukseen. Hallituksen aikaansaama jälki oli kaikkein tuhoisampaa juuri perussuomalaisille itselleen. Se ensin romahdutti perussuomalaisten kannatuksen ja lopulta jakoi puolueen kahtia. Nyt he haluavat ilmoittautua mukaan täsmälleen samanlaiseen hallituskoalitioon. Mikä voisi mennä pieleen? Albert Einsteinin on kerrottu sanoneen, että ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja odottaa eri lopputulosta.”

Mikäli kokoomus tulee pitämään gallupmenestyksensä, nähtäväksi jää, onko Petteri Orposta kokoomuksen puheenjohtajana ja mahdollisena pääministerinä tämän Gordionin solmun avaajaksi ja kuninkaaksi. Nyt ainakin olisi sankarin viittaa tarjolla. Tulisiko avain Gordionin solmuun lopulta olemaan se, että kaikki muut tässä kirjoituksessa mainitut asiat ja arvot ovatkin kokoomukselle ja perussuomalaisille toisarvoisia ja kaupan, kunhan he vain pääsevät mahdollisimman paljon leikkaamaan? Sieltäkö se yhteisen oikeistolaisen politiikan ideologian kova pohja ja ydin löytyy? Mitään muuta varsinaista liimaa tälle hallituskoalitiolle en ainakaan itse näe. Näetkö sinä?

Piditkö kirjoituksesta? Laita Facebook sivu Kalle Mikkolainen – Blogi seurantaan. Tuotan sisältöä säännöllisesti noin kirjoitus / viikko tarhtiin.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Sosiaaliturva
Kalle Mikkolainen

Ne liian avokätiset tuet

Jos sosiaaliturvaamme olisi niin antelias ja avokätinen, mitä sen väitetään olevan, miten on mahdollista, että Suomi saa jatkuvasti sapiskaa Euroopan neuvostolta suomen sosiaaliturvan liian alhaisesta tasosta?

LUE LISÄÄ »
Työllisyys
Kalle Mikkolainen

Milloin on torijuhlat?

Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana Suomen työllisyysaste on noussut kaikkien aikojen ennätykseensä. Suomi on noussut kokoaikaisten työllisyydessä pohjoismaiden kärkeen, ja Suomen kilpailukyky on niin ikään kohentunut kohti maailman kärkeä. Missä ovat otsikot? Missä pidetään torijuhlat?

LUE LISÄÄ »
Rusinoita pullasta
Kalle Mikkolainen

Mallilla päähän soveltuvin osin

Kun Nalle Wahlroosit ja Juhana Vartiaiset vaativat Suomeen työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista, koska Ruotsissakaan sitä ei kuulemma ole, he tuskinpa kuitenkaan vaativat Suomeen Ruotsin mallia.
He vaativat vain työehtosopimusten yksiselitteistä poistamista. Itse en ainakaan ikinä ole nähnyt, että he esittäisivät mitään tilalle, eivät ainakaan Ruotsin mallia.

LUE LISÄÄ »
Ammattiyhdistys
Kalle Mikkolainen

AY ei kiusaa reilusti toimivia työntekijöitä ja yrityksiä

Kovimmat puheet tahtoisivat, että Hakaniemen ammattiyhdistysten linnakkeet suljettaisiin ja asia varmistettaisiin kakkosnelosilla ja kuuden tuuman nauloilla oviin. Toivoisin kuitenkin ammattiliittojen alasajovaatimuksia esittävien esittävän tälle jotakin muita perusteluja kuin että ammattiyhdistysliikkeistä olisi työntekijälle itselleen haittaa.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi