Entä jos

Entä jos

Hallitus esittäisi osana vihreää siirtymää, että ensi vuoden alusta yksityisautoilun vähentämiseksi auton vakuutusmaksut säilyvät ennallaan tai hieman nousevat, mutta vahinkotilanteissa korvaus on enää vain puolet nykyisestä riippumatta siitä, oletko syypää kolariin tai et. Lisäksi korvaus porrastetaan olemaan sitä alhaisempi, mitä ympäristöhaitallisempi auto sinulla on…

No ei oikeasti hallitus esitä edellä olevaa, mutta kuvitelkaa, millainen helvetin haloo siitä tulisi, jos hallitus näin esittäisi.

Sen sijaan oppositio kyllä esittää, että työttömyysturvamme puolitettaisiin ja porrastettaisiin riippumatta siitä, oletko syypää omaan työttömyyteesi tai et.

Suomalaisen työntekijän keskipalkka on n. 3500 kuukaudessa. Työttömyysturva on tästä hieman alta puolet, miinus verot, jotka ovat palkansaajaa kovemmat. Työttömyysturva on vakuutustyyppinen turva. Sen rahallinen arvo on moninkertaisesti merkittävämpi kuin esimerkiksi sinun auto-, liikenne- tai kaskovakuutus, sillä Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa henkilöautoa, joiden arvo on keskimäärin 3 600 euroa. Missä on haloo? Miksi työttömyysvakuutuksen puolustajia tuntuu olevan kovin vähän?

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

kallemikkolainen.fi
Vappusatanen
Kalle Mikkolainen

Voidaan se ottaa poiskin

On varmasti totta, että nyt Sanna Marinin hallituksen toimesta toteutetut indeksikorotukset eivät riitä kompensoimaan kaikkea Ukrainan sodan vuoksi energian hinnasta johtuvaa elinkustannusten äkillistä nousua, mutta on se ainakin minun mielestäni parempi kuin indeksijäädytys.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi
Kalle Mikkolainen

Samassa veneessä

Mielestäni ei ole mitään pahaa siinä, että pääomaverotus on työn verotusta hiukan kevyempää ja siten kilpailukykyistä suhteessa verrokkimaihimme. Päinvastoin. Mielestäni kaikilla pitäisi vain olla samat säännöt riippumatta siitä, kuka on sijoittanut, kuinka paljon on sijoittanut tai miten on sijoittanut. Se olisi oikeudenmukaista.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi
Hyvinvointivaltio
Kalle Mikkolainen

Mikä on tärkeää?

Leikkaaminen itsessään ei ole mitään kovinkaan vaativaa. Leikkaaminen on itseasiassa helppoa. Se ei vaadi mitään erityistä osaamista tai viisautta. Kunhan vaan leikkaa. Sen sijaan leikkaaminen siten, että samalla parannetaan palveluita ja saavutetaan talouskasvua, on hyvin vaikeaa.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi