Entä jos

Entä jos

Hallitus esittäisi osana vihreää siirtymää, että ensi vuoden alusta yksityisautoilun vähentämiseksi auton vakuutusmaksut säilyvät ennallaan tai hieman nousevat, mutta vahinkotilanteissa korvaus on enää vain puolet nykyisestä riippumatta siitä, oletko syypää kolariin tai et. Lisäksi korvaus porrastetaan olemaan sitä alhaisempi, mitä ympäristöhaitallisempi auto sinulla on…

No ei oikeasti hallitus esitä edellä olevaa, mutta kuvitelkaa, millainen helvetin haloo siitä tulisi, jos hallitus näin esittäisi.

Sen sijaan oppositio kyllä esittää, että työttömyysturvamme puolitettaisiin ja porrastettaisiin riippumatta siitä, oletko syypää omaan työttömyyteesi tai et.

Suomalaisen työntekijän keskipalkka on n. 3500 kuukaudessa. Työttömyysturva on tästä hieman alta puolet, miinus verot, jotka ovat palkansaajaa kovemmat. Työttömyysturva on vakuutustyyppinen turva. Sen rahallinen arvo on moninkertaisesti merkittävämpi kuin esimerkiksi sinun auto-, liikenne- tai kaskovakuutus, sillä Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa henkilöautoa, joiden arvo on keskimäärin 3 600 euroa. Missä on haloo? Miksi työttömyysvakuutuksen puolustajia tuntuu olevan kovin vähän?

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kalle Mikkolainen

Missä olit, kun Suomesta tuli sinimusta?

Tämän selkeämpi vaaliasetelma ei ole minun elinaikanani ollut. Mikäli haluat leikkauksia ja nöyrtyä laskunmaksajan paikalle, äänestä kokoomusta ja/tai perussuomalaisia. Mikäli haluat estää sinimustan Suomen, äänestä mitä tahansa muuta, mutta älä jätä äänestämättä. Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tästä tule.

LUE LISÄÄ »
Boomer
Kalle Mikkolainen

Ei oo helppoo olla setämies

Konservatiivi setämiehet (ja tädit). Tervetuloa 2020 luvulle. Maatamme johtaa tällä hetkellä edustava naispääministeri, joka ei tule jatkossakaan kysymään teiltä lupaa yhtään mihinkään. Setämies voi hyväksyä tämän tai olla hyväksymättä. Jälkimmäisessä tapauksessa saattaa käydä vain niin, että pahastuittepa tai ette, uusi naissukupolvi ei jatkossakaan kysele teiltä mitään. He kävelevät änkyrä setämiehistä yli ja pyyhkivät jalkansa mennessään. Ja se on ihan oikein. Aika on armoton. Erityisen armoton se on heille, jotka eivät pysy sen menossa mukana.

LUE LISÄÄ »
Kalle Mikkolainen

I <3 YLE

Varsinkin, kun ajattelen vaihtoehtoa, että Yleä ei olisi, se ei kuulostaisi minusta lainkaan hyvältä idealta. Uutissisällöstä vastaisi nimittäin sen jälkeen täysin kaupallinen media, joka elää ja hengittää klikkiotsikoilla.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi