Ei paisteta heitä kaikkia voissa

Ei paisteta heitä kaikkia voissa

Pakko myöntää, että Ukrainan tilanne ahdistaa minua paljon. Minun on paljon vaikeampi hyväksyä tätä kuin esimerkiksi koronaa, joka ei sinänsä ollut suoraan kenenkään tahallinen vika. Tätä on vaikeampi hyväksyä, kuin moni aiempi sota. Tässä kun ei ole mitään järkeä. Kaikki häviävät, tuli sodan lopputulos olemaan sitten mikä hyvänsä, Putin häviää, Venäjän kansa häviää, Venäjän eliitti häviää, Venäjän bisnes häviää, Euroopan bisnes häviää. Niin häviävät myös venäläiset ja ukrainalaiset sotilaat ja ennen kaikkea tässä häviää Ukrainan kansa. Tämän sodan jälkeen Vladimir Putinilla on lännessä vain yksi paikka, minne hänellä on mitään asiaa. Se paikka on Haag.

Nyt käynnissä oleva Ukrainan sota on täysin tuomittava ja epäoikeudenmukainen. Minullekin ovat palautuneet mieleeni ne vanhat sanonnat voista ja paistamisesta. Venäjän trollitehtaat suoltavat kommenttejaan länsimaisille somepalstoille ja kehottavat meitä linkeillään katsomaan Putinin hallitsevan median sotapropagandaa. Näille sanoin vain, että tule sinä tänne hakemaan näppis, jossa on ääkkösetkin. Putinin julkisesti esittämät väitteet siitä, että Ukrainan hallinto olisi jotenkin fasistinen ja täynnä huumeita käyttäviä narkomaaneja nyt vain ovat täyttä puppua ja absurdeja. Tällaiseen puheeseen meidän ei tarvitse lähteä dialogiin. Tällaiset puheet pitää eristää. Jokainen Putinin hallintoa tässä tilanteessa puolustava puheenvuoro saa minun fb-yhteisössäni eston ja poistan hänet omasta somekuplastani välittömästi.

Ennennäkemättömät talouspakotteet ovat perusteltuja ja yksittäisten ihmisten kulutusvalinnatkin oikeutettuja. Monelle meistä tavallisista suomalaisista saattaa tulla tarve toimia ja tehdä oma osuutemme tässä hirvittävässä tilanteessa.

Nyt, niin kuin aina tarvitaan kuitenkin myös jäitä hattuun

Tavallinen venäjänkansalainen ei ole vastuussa johtajiensa hirmuteosta. YLE:ltä on vaadittu venäjänkielisten uutisten lähettämisen lopettamista. Helsingin suomalais-venäläiseen kouluun on jouduttu hankkimaan vartijat. Toisessa koulussa vanhemmat laittavat opettajille Wilma-viestiä, etteivät halua lastensa leikkivän venäläisen lapsen kanssa. Helsinkiläisiä ravintoloita on vaadittu ottamaan blinejä ja borssikeittoja pois listoiltaan.

Helsingissä asuu 20 000 venäjänkielistä ihmistä. Heistä osalla on myös ukrainalaisia sukujuuria ja sukulaisia, jotka ovat parhaillaan sodan keskellä. Blinejä pöytään vaan ja mätiä. Minulle ainakin tuuman kerros, kiitos! Omien makutottumuksieni puolesta borssikeitosta ei ole väliksikään, mutta Ukrainan sodan vuoksi sitä ravintoloiden ruokalistoilta pois vaativien kannattaa huomioida, että borssikeitto on lähtöisin Ukrainasta ja se on Ukrainan kansallisruoka.

Putinin hallinto omistaa Venäjällä median ja käyttää sitä omassa propagandassaan hyväkseen suoltamalla valheellista tietoa Ukrainan sodasta ja sen syistä. Älyttömintä mitä ehkä voisimme tässä vaiheessa tehdä, olisi lopettaa YLE:n venäjänkielisten uutisten lähettäminen. Se aiheuttaisi vain sitä, että täällä Suomessa asuvilla venäjänkielisillä ihmisillä olisi yhä entistä vähemmän mahdollisuuksia saada asioista oikeaa tietoa. Putin on jo vuosia kertonut omille kansalaisilleen, että länsi on paha, uhkaa ja vainoaa venäläisiä. Ei anneta hänelle syytä näyttää omille kansalaisilleen, että hän on oikeassa. Näytetään me sen sijaan Venäjän kansalaisille ja yrityksille, että Putin on se paha ja tuetaan venäjän kansalaisia heitä kaatamaan paska hallintonsa. Kaikki sodat loppuvat joskus. Kaikkia ihmisiä ei tarvitse koskaan rakastaa, mutta helpottaa pirusti asioita, kun toimeen voi tulla.

Eduskuntaryhmät vetoavat:

Venäläistaustaisia suomalaisia ei pidä syyllistää Ukrainan tilanteesta ja, että sodan provosoimat vihollisuudet eivät siirtyisi tänne. Samalla kun meillä on vastuu tukea Ukrainaa sen puolustustaistelussa, meillä on myös vastuu osoittaa, että pysymme Kremlin käynnistämän vihan ja epäluulojen lietsonnan yläpuolella.

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Keskustan eduskuntaryhmä
Vihreä eduskuntaryhmä
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä
Ruotsalainen eduskuntaryhmä – svenska riksdagsgruppen
Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä
Liike nyt -eduskuntaryhmä

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Sosiaaliturva
Kalle Mikkolainen

Ne liian avokätiset tuet

Jos sosiaaliturvaamme olisi niin antelias ja avokätinen, mitä sen väitetään olevan, miten on mahdollista, että Suomi saa jatkuvasti sapiskaa Euroopan neuvostolta suomen sosiaaliturvan liian alhaisesta tasosta?

LUE LISÄÄ »
Työllisyys
Kalle Mikkolainen

Milloin on torijuhlat?

Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana Suomen työllisyysaste on noussut kaikkien aikojen ennätykseensä. Suomi on noussut kokoaikaisten työllisyydessä pohjoismaiden kärkeen, ja Suomen kilpailukyky on niin ikään kohentunut kohti maailman kärkeä. Missä ovat otsikot? Missä pidetään torijuhlat?

LUE LISÄÄ »
Rusinoita pullasta
Kalle Mikkolainen

Mallilla päähän soveltuvin osin

Kun Nalle Wahlroosit ja Juhana Vartiaiset vaativat Suomeen työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista, koska Ruotsissakaan sitä ei kuulemma ole, he tuskinpa kuitenkaan vaativat Suomeen Ruotsin mallia.
He vaativat vain työehtosopimusten yksiselitteistä poistamista. Itse en ainakaan ikinä ole nähnyt, että he esittäisivät mitään tilalle, eivät ainakaan Ruotsin mallia.

LUE LISÄÄ »
Ammattiyhdistys
Kalle Mikkolainen

AY ei kiusaa reilusti toimivia työntekijöitä ja yrityksiä

Kovimmat puheet tahtoisivat, että Hakaniemen ammattiyhdistysten linnakkeet suljettaisiin ja asia varmistettaisiin kakkosnelosilla ja kuuden tuuman nauloilla oviin. Toivoisin kuitenkin ammattiliittojen alasajovaatimuksia esittävien esittävän tälle jotakin muita perusteluja kuin että ammattiyhdistysliikkeistä olisi työntekijälle itselleen haittaa.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi