Ei oo helppoo olla setämies

Ei oo helppoo olla setämies

Hei boomer, ota coolimin! Suomettumisen aika meni jo. Maatamme johtaa tällä hetkellä nuori ja edustava naispääministeri. Piditpä siitä tai et.

Kukaan ei ole saanut sitten viimeisen parin vuosikymmenen aikana konservatiivisetämiestä resonoimaan niin pois tolaltaan, kuin nuori pääministerimme Sanna Marin. Itse koen, että silloin kun kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Sture Fjäder ei tiedä, miten päin hänen tulisi sosiaalisessa mediassa olla, Sanna Marin on tehnyt jotain oikein.

Sanna Marin oli siis vastannut Ukrainassa median hänelle esittämään kysymykseen, olisiko Ukrainalle syytä antaa hävittäjiä?

Yrittää tuota vastausta sitten lukea oikein taikka väärinpäin, suomettumisen ajan hyväksi havaittuun tapaan koittaa etsitä sieltä piilomerkityksiä tai vaikka hakea byrokratian ohjekirjaa tavaamalla järjestystä, miten Suomessa johdetaan ulkopolitiikkaa, Sanna Marin vastasi hyvin ja huomioi vastauksessaan kokonaistilanteen ja Suomen aseman. Tässä kysymys ja vastaus sanasta sanaan.

Kysymys: (Suora lainaus)

 ”- On esitetty, että Ukrainalle pitäisi tässä vaiheessa antaa tehokkaampaa aseistusta, kuten hävittäjiä, ja että niissä viivyttely maksaa ihmishenkiä. Mikä on sinun kantasi asiaan?”

Marinin vastaus: (Suora lainaus)

”- Itse näen, että hävittäjistä varmasti tullaan keskustelemaan. Eri maat puntaroivat ja arvioivat sitten omia kykyjänsä tämän kaltaista aseapua toimittaa. Mielestäni myös Suomessa tätä keskustelua voidaan käydä. Me tiedämme, että me olemme tehneet päätöksiä uusista hävittäjistä jo aiemmin. Me tiedämme meidän tulevien hävittäjien aikataulun, millä saamme niitä Suomeen. Ja kyllä me voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, olisiko mahdollista Ukrainaan luovuttaa, minkälaista koulutusta se kenties tarvitsisi rinnalle, siten että Suomi voisi osaltaan tässä auttaa. Mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.

– Keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa. Ja totta kai, kun me keskustelemme esimerkiksi hävittäjäkysymyksestä, niin silloin se vaatii kyllä mittavaa kansainvälistä yhteistyötä, yhteistyötä eri maiden kanssa. Mutta mielestäni Suomi on tässä kiinnostavassa asemassa juuri sen vuoksi, että me olemme tehneet päätökset uudesta hankinnasta ja meillä on olemassa olevaa kalustoa ja me voimme, totta kai, arvioida tuon kaluston käyttöä. Tietenkin samalla pitää huomioida Suomen sijainti, geopoliittinen sijainti, se, että meidän pitää huolehtia omasta maanpuolustuksestamme kaikissa tilanteissa.”

Sanna Marin ei siis luvannut lähettää hävittäjiä Ukrainaan. Piste.

Poliittisten vastustajien, erityisesti Kokoomuksen mielestä ilmeisesti kannattaa kuitenkin koittaa huutaa somessa, että lupasipa! Jotenkin minustakin tuntuu, että kaipaan kylmän sodan aikaa. Kaipaan siinä erityisesti sitä, jolloin kokoomus oli sivistysporvaripuolue, joka oli joskus veitsenteräväkin ja esitti vasemmistolle kiperiä ja hyvin hankaliakin kysymyksiä. Nyt tätä juupas-eipäs väittelyä en kaipaa, sillä se on tyhmää kuin oikean jalan saapas.

Vuonna 2021 Kokoomuksen Kirsi Piha jättäytyi juuri kuntavaalien kynnyksellä pois Helsingin pormestarikisasta. Syyksi esitettiin someöyhötystä ja sitä, että Piha olisi ollut herkkänahkainen. Suurin luopumiseen johtaneista laukaisevista syistä oli toki Pihan itsensäkin mukaan sosiaalisessa mediassa käynnistynyt hyökkäys häntä kohtaan sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt MTV:n Uutisaamussa keskiviikkona 17. helmikuuta. Haastattelussa Piha vastasi kysymykseen maahanmuutosta. Hän oli huolissaan ahdasmielisyyden kasvusta erityisesti omassa puolueessaan.

Twitterissä tapahtuneeseen hyökkäykseen osallistuneista iso osa oli hänen ”omaa porukkaansa”, Piha kertoi ahdasmielisyyden olevan kokoomuksen ”ruma salaisuus”. Hän käytti vertausta, jossa sukujuhliin huonosti käyttäytyvä eno hyväksytään hiljaisesti jättämällä tämä yksin nurkkaan pullon kanssa. Kovaäänisemmin asiasta ärähti Wille Rydman, jonka älähdys kuulosti kalikan kalahdukselta.

Sittemmin kokoomuksessa on sattunut ja tapahtunut. Wille Rydman lähti puolueesta. Samalla ovenavauksella lähti Eija-Riitta Korhola. Kuin alleviivatakseen, että kokoomuksessa kyse ei ole vain huonosti käyttäytyvistä enoista. On täällä tätejä myös!  Sorry siitä.

Joo, mä ymmärrän, että ei ole helppoa olla setämies. Mä ymmärrän, että ajat ovat muuttuneet. Konservatiivi setämiehet (ja tädit). Tervetuloa 2020 luvulle. Maatamme johtaa tällä hetkellä edustava naispääministeri, joka ei tule jatkossakaan kysymään teiltä lupaa yhtään mihinkään. Setämies voi hyväksyä tämän tai olla hyväksymättä. Jälkimmäisessä tapauksessa saattaa käydä vain niin, että pahastuittepa tai ette, uusi naissukupolvi ei jatkossakaan kysele teiltä mitään. He kävelevät änkyrä setämiehistä yli ja pyyhkivät jalkansa mennessään. Ja se on ihan oikein. Aika on armoton. Erityisen armoton se on heille, jotka eivät pysy sen menossa mukana.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kalle Mikkolainen

Missä olit, kun Suomesta tuli sinimusta?

Tämän selkeämpi vaaliasetelma ei ole minun elinaikanani ollut. Mikäli haluat leikkauksia ja nöyrtyä laskunmaksajan paikalle, äänestä kokoomusta ja/tai perussuomalaisia. Mikäli haluat estää sinimustan Suomen, äänestä mitä tahansa muuta, mutta älä jätä äänestämättä. Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tästä tule.

LUE LISÄÄ »
Kalle Mikkolainen

I <3 YLE

Varsinkin, kun ajattelen vaihtoehtoa, että Yleä ei olisi, se ei kuulostaisi minusta lainkaan hyvältä idealta. Uutissisällöstä vastaisi nimittäin sen jälkeen täysin kaupallinen media, joka elää ja hengittää klikkiotsikoilla.

LUE LISÄÄ »
Koulu
Kalle Mikkolainen

not in my backyard

Olkaa rasisteja, jos on aivan pakko, mutta jättäkää nyt hyvän tähden edes lapset rauhaan. Edes erityistä tukea tarvitsevat lapset. Minä tahtoisin elää maassa, että erityistä tukea saavat lapset voisivat saada sitä ilman, että joku repostelee heidän koulukeskiarvoillaan netissä. Siinä ei ole mitään kunniakasta saatikka isänmaallista.

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi