Alokas Virtasen pyynnöstä

Politiikka on arvovalintoja. Oluen veroa aiotaan laskea 25 miljoonalla. Veronmaksajien keskusliiton mukaan verotason alennus laskisi 33 senttilitran, 4.5 prosenttisen kaljapurkin hintaa 3 sentillä. Asumistukeen kohdistettaisiin 15 miljoonan leikkaukset. Viime hallituskaudella kokoomus ja Petteri Orpo peräänkuuluttivat priorisointia. Jos asuminen kallistuukin, ehkä se ei harmita tavallista suomalaista niin paljoa kun on kaljaa. #KalleMikkolainen

Alokas Virtasen pyynnöstä

Kollektiivinen rangaistus on varmasti meille kaikille armeijan käyneille tuttu asia. Minun asepalvelusaikanani sitä käytettiin vielä melko paljon. En tiedä miten paljon sitä nykyään käytetään, mutta en usko sen tänä päivänäkään poistuneen ainakaan kokonaan.

Armeijan käymättömille kerrottakoon, että kollektiivinen rangaistus toimii pääperiaatteissaan seuraavasti. Kun alokas Virtanen hölmöilee, joukkueelle kuuluu komento suunnilleen seuraavasti: Joukkue! Alokas Virtasen pyynnöstä kasarmi ripeästi myötäpäivään viisi kertaa kiertäen mars, mars!

Kollektiivista rangaistusta käytettäessä tavoitteena on, että yksilön hölmöillessä, rangaistaan koko ryhmää, jonka seurauksena ryhmä alkaa sisältä päin ohjaamaan väärin toiminutta yksilöään. Ehkä pahimpana esimerkkinä tästä on kuuluisa sukkasaippua. Googleta, jos et tiedä, mitä se tarkoittaa. Armeijan käyneet yleensä tietävät. En ota tässä nyt suoraan kantaa siihen, saisiko vai eikö tätä rangaistuksen muotoa minun mielestäni käyttää armeijassa, mutta sen laajentaminen koskemaan yhteiskunnan muita kysymyksiä on kuitenkin minusta vähintäänkin arveluttavaa. Se ei tuota toivottua tulosta. Ei ainakaan odotetulla tavalla.

Miten tämä näkyy yhteiskunnassa? Kokoomuksen mantra on vuosia ollut, että työ on parasta sosiaaliturvaa. Kyllä nälkä miehen tai naisen töihin ajaa ja niin edelleen. Ihmisiltä pitäisi ottaa tuet pois, niin alkaisi työ maistumaan. Kokoomuksen lisäksi tämä sama viesti on vahvasti kuultavissa myös nykypäivän perussuomalaisilta. Esimerkiksi ps. puheenjohtaja Riikka Purran hiljattaisessa linjapuheessa perussuomalaisten puoluekokouksessa.

En tiedä, kuinka perussuomalaisten kannattajat itse puheenjohtajansa puheen kuulivat. Tarkoitan nimenomaan heitä, tuilla eläviä perussuomalaisten kannattajia, joita myöskin on. He, joille puolue on vuosia esittänyt, miten vihervasemmisto käyttää meidän rahamme ulkomaalaisille ja nekin loput mitä jää, lähetetään Afrikkaan kehitysapuna. Heille on perussuomalaisten taholta esitetty vuosia, että rahat tulisi ennemmin käyttää meihin tavallisiin suomalaisiin.

No nyt perussuomalaiset ovat siellä vallassa. Ainakin minun käsittääkseni siellä pitäisi olla heidän kannattajilleen oikea unelmiensa oikeistohallitus, jossa ei ole yhtään vihervasemmistolaista puoluetta kivenä kengässä. Nyt on latu auki tehdä hyviä asioita jokaisen tavallisen pienen suomalaisen puolesta.

Miten monta kertaa olenkaan kohdannut sdp:n teltalla Kontulan ostarin version alokas Virtasesta, joka on tullut meille teltalle kiukuttelemaan laskuhumalaansa Suomi ja suomalaiset ensin puheillaan. On ollut ikävää kertoa Virtaselle totuus, mutta sinimustan hallituksen hallitusohjelma ei ainakaan minun silmin näytä kovinkaan ruusuiselta juuri tavallisen pienituloisen ja tukea saavan tavallisen Virtasen kannalta. Virtasta kiukuttaa. Hän toteaa, että olen ilkeä. Nyt hän ei ainakaan äänestä demareita.

Ihminen saa tietysti ajatella minustakin ihan mitä hyvänsä. Sanon kuitenkin sen, että alokas Virtasen äänestyspäätöksen tekeminen minun vuokseni on mielestäni jotenkin hassua, koska minä en ainakaan toistaiseksi ole ollut edes ehdolla yksissäkään eduskuntavaaleissa.

Kyllä, minä olen sosialidemokraattisen puolueen jäsen ja kyllä, minä ymmärrän, että Virtanenkin on ehkä tottunut siihen, että hänellä on asiakkaana tai tässä tapauksessa äänestäjänä oikeus valittaa ihmiselle, joka kantaa sdp:n logoa. Minun kohdallani äänestäjän kuluttajansuojan perään kyseleminen menee kuitenkin hiukan hukkaan. Sillä se, äänestääkö Virtanen tai jättääkö äänestämättä demareita ei vaikuta minuun taloudellisesti, eikä muutoinkaan millään tavalla. Uskokaa tai älkää minä en saa tai menetä euroakaan yhdestäkään demareille annetusta tai antamatta jätetyistä äänistä.

Samat Virtaset ovat myös esittäneet, että te demarit haluatte vain jakaa tukia, ostaa siten valtion verovaroilla äänestäjiä ja pitää ihmiset tuista riippuvaisina. Oikeisto haluaa heidän mielestään, että ihmiset elättäisivät itse itsensä. Tämä on osin väärä päätelmä. Tietääkseni en ole koskaan kehottanut yhtäkään Virtasta olemaan tekemättä työtä. Toisekseen mikäli poistaisimme kaikki yhteiskunnan tuet, ihmiset vain menisivät töihin, ja pystyisivät elättämään itsensä, mikäs sen hienompaa olisi myös minun mielestäni. Ongelma on vain siinä, että ajattelen, että todellinen maailma ei toimi niin.

On aivan totta, että jokaisessa yhteiskunnassa, myös Suomessa on olemassa yhteiskunnan kyydistä pudonneita ihmisiä, jotka eivät enää edes aktiivisesti hae töitä. Kuten kerroin, olen heitä nähnyt ja saanut kunnian myös keskustella monien heidän kanssaan. Uskokaa tai älkää, näiden ihmisten kanssa käymieni keskustelujeni perusteella minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että maahanmuuttajia pilkkaavaa Virtasta potkaistaisiin oikeistohallituksen toimesta persuksille oikein kunnolla ja häneltä poistettaisiin vaikka kaikki tuet.

Ongelma vain on se, että työttömät eivät ole armeijan joukkueen tapaan yksi yhtenäinen Virtasista koostuva ryhmä. Työttömillä ei ole vaikutusmahdollisuuksia ohjata yhtä Virtasta, joka perseilee Kontulan ostarilla.

Siksi minulla onkin sitä vastaan, että työttömiä kurittaakseen työn vastaanottamisen kannustamisen nimissä oikeistohallitus tulee siinä samalla potkaisseeksi kaikkia muitakin työttömiä. Heitä, jotka ovat valmiiksi heikommassa asemassa, joilla on jatkuva huoli omasta toimeentulostaan ja jotka yrittävät.

Tällaiset potkut tulevat aina osumaan siihen suureen osaan työttömäksi joutuneita, jotka eivät ole työttömänä huvikseen. Syitä työttömyyteen on monia, mutta tutkimuksetkin osoittavat, että vain hyvin harvojen kohdalla voidaan katsoa työttömyyden syyn olevan silkka laiskuus.

Todellisia työttömyyden syitä ovat mm. osaaminen ei kohtaa sitä, mitä työmarkkinoilla tällä hetkellä haetaan, terveys ei salli tekemään oman osaamisalan työtä, mutta sairaan tai eläkeläisen papereitakaan ei anneta, vaan annetaan roikkua systeemissä. Eikä vähempänä se, että työnantajat tuntuvat karsastavan ikääntyneempiä työnhakijoita. Joku siinä cv:ssä kellastuu, kun hakijan ikä rupeaa alkamaan vitosella ja siitä yli. Tukia myöntävät viranomaiset ovat aika kankeita käänteissään. Tiesitkö, että jopa työttömällä saattohoito-potilaalla saattaa olla edelleen velvollisuus hakea neljää työpaikkaa kuukaudessa? Blogini lukijat saattavat tietää lukuisia muitakin työttömyyden syitä, joita sosiaaliturvan heikennykset eivät paranna.

Mitä taas demareiden kannatukseen tulee, se miten paljon tai vähän ihmiset saavat esimerkiksi valtion tukia, vaikuttaa demarien kannatukseen vähän. Oikeistohallitus paljon. Ylivoimaisesti paras sdp:n kannatuksen nostattaja lähihistoriaankin peilaten ei ole ollut Sanna Marin, vaan oikeistohallitus ihan itse. Oikeistohallitus ei ole vielä ehtinyt edes toteuttamaaan leikkauksiaan, mutta sen kannatus on jo ehtinyt sulaa ja sdp on tällä hetkellä kannatusta mittaavien gallupien kärjessä. Jos me demareissa pohtisimme vain omaa kannatustamme, meidän ei kannattaisi mitään muuta tehdäkään kuin odottaa ja antaa niin sanotusti paistin kypsyä.

Moni kansalainen on teltoille tullut kertomaan hieman samaa viestiä. Antakaa kokoomuksen ja perussuomalaisten nyt leikata sosiaaliturvasta, ihmisten toimeentulosta ja palveluista ja antaa kansalle kerrankin niin isän kädestä, että voidaan katsoa neljän vuoden päästä, jos pohjoismainen hyvinvointivaltio ja tapa elää maistuisi taas paremmin.

Mukana on kuitenkin myös heitä, pienituloisia, jotka olivat huolissaan työehtonsa ja asumistukensa puolesta asumisen suhteen kalliissa Helsingissä. He taas ovat huolissaan ja toivovat ääntään kuuluviin. Niin houkuttelevalta kuin ensimmäinen vaihtoehto minustakin kuulostaisi, taidan olla liiaksi pienen puolella ja valita jälkimmäisen. Valitsen jälkimmäisen myöskin siksi, että en usko kollektiivisen rangaistuksen toimivan yhteiskunnallisissa kysymyksissä myöskään näin päin. Pitää muistaa, että Suomessa on aivan valtavasti ihmisiä, jotka eivät äänestäneet kokoomusta, eivätkä perussuomalaisia. He eivät halunneet sinimustaa hallitusta leikkaamaan heidän toimeentuloaan.

Jaa somessa

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Politiikka on arvovalintoja. Oluen veroa aiotaan laskea 25 miljoonalla. Veronmaksajien keskusliiton mukaan verotason alennus laskisi 33 senttilitran, 4.5 prosenttisen kaljapurkin hintaa 3 sentillä. Asumistukeen kohdistettaisiin 15 miljoonan leikkaukset. Viime hallituskaudella kokoomus ja Petteri Orpo peräänkuuluttivat priorisointia. Jos asuminen kallistuukin, ehkä se ei harmita tavallista suomalaista niin paljoa kun on kaljaa. #KalleMikkolainen
Työehtosopimukset
Kalle Mikkolainen

Ehjää särkemässä

Sen minä olen tässä kuitenkin oppinut, että mikä kerran on rikki särjetty, sitä ei koskaan täysin ennalleen saada. #KalleMikkolainen

LUE LISÄÄ »
Politiikka on arvovalintoja. Oluen veroa aiotaan laskea 25 miljoonalla. Veronmaksajien keskusliiton mukaan verotason alennus laskisi 33 senttilitran, 4.5 prosenttisen kaljapurkin hintaa 3 sentillä. Asumistukeen kohdistettaisiin 15 miljoonan leikkaukset. Viime hallituskaudella kokoomus ja Petteri Orpo peräänkuuluttivat priorisointia. Jos asuminen kallistuukin, ehkä se ei harmita tavallista suomalaista niin paljoa kun on kaljaa. #KalleMikkolainen
Rasismi
Kalle Mikkolainen

En ole rasisti mutta

Hallituksen rasismitiedonanto sisälsi ihan hyviäkin elementtejä. Kokonaisuutena tiedonanto oli kuiteinkin kuin tiedonanto aidasta, joka sisälsi kattavasti tietoa aidan seipäästä. #KalleMikkolainen

LUE LISÄÄ »
Politiikka on arvovalintoja. Oluen veroa aiotaan laskea 25 miljoonalla. Veronmaksajien keskusliiton mukaan verotason alennus laskisi 33 senttilitran, 4.5 prosenttisen kaljapurkin hintaa 3 sentillä. Asumistukeen kohdistettaisiin 15 miljoonan leikkaukset. Viime hallituskaudella kokoomus ja Petteri Orpo peräänkuuluttivat priorisointia. Jos asuminen kallistuukin, ehkä se ei harmita tavallista suomalaista niin paljoa kun on kaljaa. #KalleMikkolainen
Arvovalinta
Kalle Mikkolainen

Olispa kaljaa

Politiikka on arvovalintoja. Oluen veroa aiotaan laskea 25 miljoonalla. Veronmaksajien keskusliiton mukaan verotason alennus laskisi 33 senttilitran, 4.5 prosenttisen kaljapurkin hintaa 3 sentillä. Asumistukeen kohdistettaisiin 15 miljoonan leikkaukset. Viime hallituskaudella kokoomus ja Petteri Orpo peräänkuuluttivat priorisointia. Jos asuminen kallistuukin, ehkä se ei harmita tavallista suomalaista niin paljoa kun on kaljaa. #KalleMikkolainen

LUE LISÄÄ »
kallemikkolainen.fi